25 oktober

Txt: Hebreerne 1:1-2, 2:1-4

JEG SKULLE HA LYTTET

Tretten år gamle Helene var i fyr og flamme fordi hun skulle dra til Sørlandet i sommerferien. Tanten hennes hadde fortalt henne om det fine været, de fine strendene, og mange andre ting. “Jeg trenger ikke en gang ta med meg en jakke,” lo hun mens hun satte seg på kofferten for å få den igjen.

“Å, jeg tror nok du vil trenge en,” sa Helenes mor mens hun tok en jakke ut av klesskapet. “Tante Marit forteller meg at det kan bli ganske kaldt der.”

Så snart moren hadde forlatt rommet, hang Helene jakken tilbake i skapet. “Jeg tror fremdeles ikke at jeg trenger denne,” mumlet hun. “Det er varmt her i nord, og alle vet at det er varmere på Sørlandet.”

Flyreisen var spennende for Helene. Dette var første gang hun hadde fått lov til å reise alene. Hun så ivrig på at flyet landet og rullet opp til gaten etter landing. “Temperaturen er 10 grader,” kom en stemme over høytaleranlegget. Helene kunne ikke tro hva hun hørte. Det var mye kaldere enn det hadde vært hjemme! Og hun hadde nektet å ta med seg en jakke!

Helene frøs litt da hun møtte tante Marit. “Å kjære deg!” sa tanten unnskyldende. “Ba jeg deg ikke å ta med en jakke? Jeg mente å gjøre det.”

“Det gjorde du, tante Marit!” sa Helene. “Mor advarte meg også. For å være helt ærlig, så hørte jeg ikke på hva mor sa.”

“Vel, kom igjen og hopp inn i bilen,” inviterte tante Marit. “Jeg kan finne en noe med lange ermer til deg når vi kommer hjem.” Snart var Helene varmere, men litt flau.

“Vet du hva dette minner meg om?” spurte tante Marit mens hun kastet et glimt bort mot Helene. “Det minner meg om folk som nekter å høre på dem som advarer dem om evigheten. En dag vil de angre på at di ikke bekjente syndene sine og kom til Kristus for tilgivelse. Situasjonen din kunne lett bli rettet på – men det går ikke an å rette på de ufrelste etter at Jesus er kommet tilbake. De trenger å komme til Ham nå!”

Hva med deg?

Selv om du kanskje har hørt tale etter tale om at du må ta imot Jesus som Frelser, er det mulig at du har utsatt den avgjørelsen? Da er du ikke forberedt for evigheten. Bare de som forbereder seg for dette i løpet av livet her på jorden vil væreklar for å tilbringe evigheten sammen med Jesus. Be Ham om å bli din Frelser i dag! (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Gjør deg rede til å møte din Gud!

Amos 4:12

Dagens nøkkelord: FORBERED DEG TIL Å MØTE GUD NÅ!

Advertisement
%d bloggers like this: