29 juli

Txt: Filipperne 2:1-5

PUSLESPILLET

“Åååååå! Se på alle delene!” utbrøt lille Otto da søsteren hans åpnet esken med puslespillet i. “Jeg vil hjelpe.” Etter å ha hjulpet Aida og Kent med å snu bitene rett vei, så gikk Otto for å leke med noen andre leker.

“Otto, slutt å skubbe!” sa Aida da han returnerte og forsøkte å legge en bit i puslespillet. “Den hvite biten din passer ikke der. Jeg jobber med den blå innsjøen.”

“Den går ikke her heller,” sa Kent. “Slutt å slå meg i siden. Se her – disse her er grønne trær. Biten din er en del av det hvite huset.”

“Men hvor går huset?” spurte Otto.

“Bildet på boksen viser hvordan det ferdige puslespillet vil se ut,” sa mor. “Trærne er her på bildet,” pekte hun, “og her i puslespillet. Kan du vise meg hvor huset skal være i puslespillet?” Snart kikket Otto frem og tilbake fra lokket på boksen til puslespillet på bordet.”Puslespillet bli mer og mer likt bildet,” sa Otto etter å ha sett på mens de andre la på plass flere biter.

“Det minner meg om hva Bibelen sier om oss,” sa far som nettopp hadde kommet inn i rommet. “Vi burde likne Jesus mer for her dag som går.”

“Men vi har ikke noe bilde å se på,” sa Aida.

“Nei,” svarte far, “men det er ikke Hans fysiske utseende vi skulle likne. Vi trenger ikke å se ut som Ham, men vi burde være som Ham. Vi burde være glad i de tingene Han elsker og dele holdningene Hans og ønskene Hans. Hvem vet hvordan vi kan vite hva Jesus liker?”

“Jeg!” Kent så opp fra puslespillet. “Bibelen – spesielt det Nye Testamentet – er vårt bilde av Jesus. Det forteller alt om Ham!”

“For eksempel?” spurte far.

“Han er hellig, fordi Han er Gud,” foreslo Kent.

“Han elsker oss, og Han er snill og tålmodig,” sa Aida. “Og…” Hun smilte og så på Otto, “Han ville ikke skubbe folk bort!”

“Vel, jeg tror Han vil hjelpe dem som trenger hjelp!” uttalte Otto. Så smilte han fra øre til øre mens han la en puslebit på plass. “Jeg så på bildet for å finne ut hvor den skulle, og nå fikk jeg en bit på plass!”

Hva med deg?

Vokser du til å bli mer og mer lik Jesus? Ser du på “bildet” som Gud ga av Ham? Bibelen forteller deg hvordan Han er. Les det selv. Lytt til Bibelfortellingene. Følg med i kirken og på søndagsskolen. Når du leser og hører om Jesus og hvordan Han er, så tenk på hva Han ville gjort i din situasjon. Når du følger Hans eksempel, vil du bli mer lik Ham.

Men vi som… ser Herrens herlighet som i et speil, blir alle forvandlet til det samme bilde

2 Korinterbrev 3:18

Dagens  nøkkelord: SE PÅ JESUS OG FØLG HANS EKSEMPEL

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: