7 juli

Txt: Lukas 11:9-13

BANK, BANK PÅ

På hele veien hjem fra skolen bekymret Mads seg om hvordan han skulle komme seg inn i huset. Kanskje mor vil komme tidlig hjem fra arbeid i dag, tenkte han, så kan hun slippe meg inn. Men da han kom hjem stod ikke mors bil i innkjørselen. Å vel. Elin vil være her om noen få minutter, tenkte Mads. Akkurat som han tenkte, så kom søsteren hans snart hjem. Mads hilste henne ivrig. “Har du husnøkkel med deg?” spurte han. “Jeg glemte min.”

Elin ristet på hodet. “Jeg glemte min også! Er ikke mor hjemme?”

Mads ristet på hodet. “Kom igjen,” sa han med et sukk. “La oss sjekke vinduene i kjelleren.” Til deres store skuffelse var de alle lukket. Etterpå forsøkte de et vindu på baksiden av huset. Mads låste hendene sine sammen og holdt dem ut. “Her,” sa han. “Vinduet er for høyt til å nå  det fra bakken, men dette vil gi deg et trinn å stå på.” Så Elin satte foten sin i Mads sine hender, men når hun forsøkte å stige opp, så ga hendene hans etter og begge falt på bakken. Elin stupte med hodet først inn i en busk, og Mads landet på knærne sine. Da de stod opp igjen, kom mors bil inn oppkjørselen.

“Å, bra! Her er mor!” sa Elin, men mor kom ikke ut av bilen. Da Mads og Elin børstet av klærne sine, kom en mann til gatedøren og banket på. Han vinket til  dem mens han ventet, og de gjenkjente Jon, mekanikeren fra verkstedet hvor mor ofte tok bilen sin når hun hadde et problem med den.

Til barnas forbauselse åpnet mor døren. “Takk Jon,” sa hun da han rakte henne bilnøklene. “Det ser ut som om du forstår bilen min.” Hun snudde seg til Mads og Elin som skyndte seg. “Hei! Dere er litt sene i dag. Hva har dere gjort for noe?” spurte hun.

Mads og Elin så på hverandre og begynte å le. “Ingen av oss hadde nøkkel, så vi forsøkte å bryte oss inn i huset fordi vi trodde at ingen var hjemme!” forklarte Mads. “Det falt oss ikke inn å banke på for å finne ut om noen var hjemme.”

Mor smilte da de gikk inn i huset. “Det minner meg om det verset på slutten av den andakten vi leste i morges,” sa hun. “Husker dere?”

“Jada. Det sa ‘Bank på, og det skal bli åpnet for dere’,” siterte Mads raskt. “Synd vi ikke kom på å banke på.”

Hva med deg?

Har du tenkt på “å banke på”? Det er ordene Jesus brukte da Han snakket om å be Gud for det du trenger. Kanskje det er noe du vil ha hjelp med, noen du er bekymret over, et problem på skolen eller med en venn. Har du tatt det til Gud i bønn? Jesus inviterer deg til å snakke med Ham om det. Gjør det i full visshet om at Han vil gi det det best mulige svaret.

Dere har ikke, fordi dere ikke ber

Jakob 4:2

Dagens nøkkelord: BE GUD OM HJELP

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: