14 april

Txt: Salme 19:8-12

UBEGRENSEDE SKATTER

“Å, mamma, hva er det som lukter så godt?” spurte Cathrine da hun la skolebøkene ned på kjøkkenbordet. “Det lukter som…” Hun sniffet luften. “… som bestemors hage når syrinene blomstrer.”

Mor smilte. “Du har helt rett, Cathrine,” sa hun. “Tante Lisa ga meg en flaske perfyme til fødselsdagen min. Den heter Syrenenes Kjærlighet. Den står der borte på bordet.”

Cathrine plukket opp flasken. “Kan jeg få litt?”

“Så klart!” sa mor, så Cathrine tok av korken og sprayet litt på armen sin.

Av og til, i ukene som fulgte, luktet Cathrine syrener og visste at moren hadde brukt perfymen. “Det lukter så godt!” bemerket Cathrie ofte. “Kan jeg også bruke littegranne?”

“Bare forsyn deg,” svarte mor med et smil.

Når Cathrine og moren hennes handlet på handlesenteret en dag, så gikk de forbi perfyme disken. “Se mamma!” utbrøt Cathrine. “Der er en flaske med Syrenenes Kjærlighet. Den er akkurat lik din.” Da de stoppet og så på utstillingen, gispet hun. “Å, se på dette!” utbrøt Cathrine og pekte på prislappen. “Det er dyrt! Tante Lisa må ha fått det med rabatt siden onkel John jobber hos kosmetikk selskapet. Jeg vedder på at du ikke visste at det var så dyrt.”

“Nei, det gjorde jeg virkelig ikke! Jeg har brukt den nesten hver eneste dag, og nå er den nesten oppbrukt!” utbrøt mor forferdet. “Hadde jeg visst hvor dyr den var, ville jeg ha spart på den til spesielle arrangementer.”

Cathrine smilte.  “Det er akkurat hva søndagsskole læreren min sa om Bibelen,” kommenterte hun.

“Bibelen?” sa mor overrasket. “Hva sa læreren din?”

“Hun sa at de fleste mennesker har en Bibel, og den er full av skatter. Men mange mennesker forstår ikke hvor verdifull den er,” svarte Cathrine. “Skjønner du? Det er akkurat som deg og den perfymen! Og det fantastiske med Bibelen er at selv om vi bruker den som vi burde – hver eneste dag – så vil vi aldri gå tom for skattene som er inni den!”

Hva med deg?

Er du klar over hvor verdifull Bibelen er? Den forklarer hvordan du kan få evig liv. Den gir deg retningslinjer for livet ditt slik at du kan leve et lykkelig liv. Den forteller om Guds verdifulle løfter, Hans konstante omsorg for deg, og den perfekte freden Han tilbyr deg. Folk refererer ofte til Bibelen som “Den Gode Boken”, men de fatter ikke at den er Guds inspirerte ord. Finn mange av skattene den inneholder mens du studerer den og lever etter den.

Din munns lov er bedre for meg enn tusen stykker gull og sølv

Salme 119:72

Dagens nøkkelord:  BIBELEN ER VERDIFULL

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: