5 juni

Txt: Galaterne 6:2, 9-10

MÅ? ELLER VIL?

Da Jenny løp hjemover, løp beste venninnen hennes etter henne for å nå  henne igjen. “Jenny, vent!” ropte Mona. “Hvorfor så  travelt? I flere  dager nå har du ikke hatt tid til å henge eller snakke eller noe.”

“Jeg vet det, men min mor er syk,” minnet Jenny henne på, “og hun trenger virkelig min hjelp. Kjemoterapien har tar gjør at hun blir fort trett, men hun må ha det for å stoppe kreften.”

“Unnskyld,” sa Mona. “Det er bare at jeg savner deg og alt det gøye vi pleide å gjøre sammen. Hater du ikke å ha alt det ekstra arbeidet og ansvaret? Det må være virkelig vanskelig for deg. Jeg vet at jeg ville hate å ha så mange arbeidsoppgaver!”

Jenny var lamslått over Monas bemerkning. “Moren min er veldig syk, Mona,” understreket Jenny. “Jeg har ærlig talt ikke hatet å gjøre ting for å hjelpe hhenne. Jeg ønsker å gjøre det fordi jeg er glad i min mor. Jeg vil gjøre hva jeg kan for å gjøre ting lettere for henne.” Tårene samlet seg i Jennys øyne og fløt over menshun forsøkte  å stille et hulk. “Mor har vært der for å ta seg av meg hele livet mitt. Hun har vært verdens beste mor, og jeg er redd for å miste henne til denne fryktelige kreften. Jeg ønsker å vise henne at jeg er glad i henne ved å være der for henne og ta meg av henne.”

Mona klemte Jenny impulsivt og hardt. “Jeg er så lei meg. Jeg tenkte ikke!” sa Mona unnskyldende.

Jenny nikket.  “Det er okay, Mona. Det er bare at mors sykdom har fått meg til å innse at når du er glad i noen, så hjelper du dem fordi du vil det, ikke fordi du det.”

“Det høres fornuftig ut,” innrømmet Mona. “Jeg vet at jeg er egoistisk når jeg klager om arbeidsoppgavene jeg må gjøre hjemme.” Etter en stund la hun til “Jeg husker søndagsskole leksjonen vi hadde for noen uker siden om hvordan vil vil adlyde Guds bud dersom vi er glad i Ham. Jeg går ut ifra at det gjelder foreldrene våre også.”

“Jeg ville aldri ha trodd at jeg ville si dette,” innrømmet Jenny, “men dersom min mor blir frisk igjen, så vil jeg forsøke å aldri klage over å måtte arbeide i huset igjen. Akkurat nå føler jeg at jeg ville være så takknemlig for å få henne frisk at jeg ville til og med være glad for å vaske badet for henne.”Mona lo. “Jeg er ikke sikker på om jag kan si at jeg ville like å gjøre det, men jeg ville i det minste være villig til å gjøre det nå.” Hun gikk opp oppkjørselen sammen med Jenny. “Kom igjen! Jeg skal hjelpe deg!”

Hva med deg?

Hvordan tjener du Gud eller andre – villig eller klagende, bare fordi du må? Når du ikke føler for å gjøre ting du burde gjøre, tilstå det overfor Gud og be om hjelp fra den Hellige Ånd. Å være glad i Gud og andre mennesker vil gi det et riktig motiv for å tjene samt styrken til å adlyde Guds bud.

La oss gjøre det gode og ikke bli trette… for vi skal høste i sin tid

Galaterne  6:9

Dagens nøkkelord: TJEN GUD OG ANDRE MED KJÆRLIGHET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: