11 januar

Txt: Forkynneren 11:9-10, 12:1

VOKS FIGURENE

Renates mor lærte henne hvordan å lage vokslys. Moren hadde tynne ark av voks og visste akkurat hvordan hun skulle varme dem opp akkurat passe, legge inni veken, og forme dem til forskjellige former. Hun viste Renate hvordan å lage noen enkle lys. “Jeg synes det er gøy å lage disse,” sa Renate mens hun startet på et nytt lys.

Noen få minutter senere ble de avbrutt av at telefonen ringte, og Renate løp avsted for å svare den. Det var Eva, en venninne fra skolen, og jentene snakket i en god stund. Da Renate endelig la på hadde det gått over femten minutter.

Tilbake i stuen plukket Renate opp lyset sitt. “Eva sa at naboen hennes, herr Jacobsen, har dødd,” fortalte hun moren sin. “Bestefar kjente ham – husker du? Bestefar fortalte oss en gang at han hadde vitnet for gamle herr Jacobsen i årevis.” Renate rynket pannen da hun så på lyset i hånden hennes. Voksen hadde stivnet, og det var nesten umulig å forme den slik hun ville.

Moren la merke til Renates problem. “Vet du, den hardnede voksen får meg til å tenke på hvor viktig det er å gi deg selv til Kristus når du er ung – og tillate Gud å forme livet ditt,” sa moren. “Jeg vet ikke om herr Jacobsen noen sinne tok imot Jesus, men jeg vet at når folk blir eldre blir de ofte kalde og harde åndelig sett – akkurat som den voksen gjorde. Da er de ofte mindre interessert i å bli frelst.”

Renate så på den kalde, stive voksen hun holdt i hånden. “Det sa søndagsskole læreren min også,” svarte hun. “Hun sa at det er noen grunner til at det er farlig å vente. For det første vet vi ikke om vi kommer til å leve lenge nok til å bli gammel – vi kan dø mens vi fremdeles er unge. For det andre, selv om vi blir gamle, så er det som du sier – vi er kanskje ikke interesserte i å bli frelst.”

Hva med deg?

Har du mottatt Jesus som frelser? Kanskje du tror at du kan utsette det til senere når du blir eldre. Husk at når du blir eldre – dersom du blir eldre – kan du kanskje bli kald og hard mot Kristi evangelium. Ikke vent. Kom til Jesus i dag. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Tenk på din Skaper i ungdommens dager

Forkynneren 12:1

Dagens nøkkelord: TA IMOT JESUS NÅ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: