25 februar

Txt: Apostlenes gjerninger 24:24-27

DUMME VALG

“Kom igjen, Dan,” ropte onkel Petter, “la oss ta en tur.”

“Okay,” samstemte Dan. “Jeg liker virkelig den nye bilen din.”

Da Dan strakte seg etter bilbeltet snudde onkel Petter seg mot ham. “Du trenger ikke feste dem,” sa han og lo. “Vi skal bare en liten tur.”

Men Dan tok beltet på likevel. “På skolen lærer vi at bilbelter redder liv,” sa han.

Onkel Petter tok frem en pakke sigaretter. “Jeg antar du kommer til å fortelle meg at røyking er skadelig for helsen også,” sa han.

Dan smilte. “Som de sier, ‘Dersom hatten passer, så ta den på.’ Det høres fornuftig ut.”

Onkel Petter snudde seg og gliste til gutten. “Du høres mer og mer ut som din far,” bjeffet han.

“Vel, onkel Petter, du vet at du burde bruke bilbelter, og du vet at røyking ikke er bra for deg,” svarte Dan, “så hvordan har det seg at du ignorerer advarslene om de tingene?”

Dans onkel var stille et lite øyeblikk. “Sannheten er,” sa han til slutt, “at jeg ikke har en grunn. Dersom din far var her, så ville han også ha spurt meg hvorfor jeg ikke har blitt en kristen, siden livet er utrygt og en kan dø når som helst.” Han snudde og så på Dan. “Og,” la han til, “så ville han spørre deg det samme spørsmålet! Ser du – på mange måter er du helt lik meg!”

Dan hadde ikke noe svar til ham, men han tenkte lenge på hva onkelen hadde sagt etter at de var kommet hjem igjen. Onkel Petter visste de var dumt å ikke ha på seg bilbelte, likevel var det sjelden han brukte dem. Han visste at røyking kunne forårsake kreft, likevel fortsatte han å røyke. Verst av alt var at både onkel Petter og Dan visste at de ville gå fortapt i all evighet dersom de ikke tok imot Jesus som Frelser, likevel hadde ingen av dem tenkt noe særlig på det.

Jeg skal ikke være som onkel Petter lengre – i alle fall ikke når det gjelder dette, bestemte Dan plutselig. Han hoppet opp og gikk til faren hans slik at han kunne forklare nok en gang hva det betydde å stole på Jesus.

Hva med deg?

Ignorerer du advarsler om helsen din? Det er farlig – men det er enda farligere å ikke ta vare på din åndelige helse. Ikke vær som Felix i dagens skriftsted og tenk at du kan vente til en mer passende stund. Det kan godt være at den stunden aldri kommer. Bibelen sier at du er en synder og trenger Jesus som Frelser. Ikke vent! Ta imot Ham i dag! (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Se, nå er det den velbehagelige tid. Se, nå er frelsens dag.

2 Kortinterne 6:2

Dagens nøkkelord: IKKE UTSETT FRELSEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: