10 mars

Txt: 2 Timoteus 3:14-17

STUDERE FOR Å VITE

“Vel, Aleksander, hva har du på tapetet i morgen?” spurte far da han satte seg ned i lenestolen sin. “Og kan jeg få avisen når du er ferdig med den?”

Aleksander smilte bredt. “Ja da,far,” sa han. “Jeg er ferdig med tegneseriene – du kan få den med en gang.” Han ga avisen til faren og plukket opp sportsdelen. “I morgen ettermiddag har vi et party i ungdomsgruppen,” la Aleksander til. “Vi skal starte med en Bibel quiz, så kanskje jeg kommer til å være litt sen.”

“Å? Hvorfor det?” spurte far. “Du pleide å like å være med på quiz. Hvorfor liker du dem ikke lengre?”

Aleksander bladde hurtig gjennom avisen. “Fordi Johnny alltid vinner! Det er ikke noe gøy lengre!”

“Jeg forstår,” murret far. “Vet du på forhånd hvilke kapitler de vil spørre om?”

“Jo,” svarte Aleksander, “men det spiller ingen rolle hvilke kapitler det er. Johnny vil vite absolutt alt om dem. Han kjenner virkelig til Bibelen!” Aleksander ristet på hodet. “En dag i naturvitenskap timen på skolen kom Johnny i diskusjon med læreren vår om skapelsen, og Johnny gjorde en virkelig god jobb. Han siterte vers fra Bibelen og snakket om hvorfor han trodde det var sant. Han vet virkelig hva han snakker om.”

“Bra for Johnny!” jublet far.

Aleksander nikket motvillig. “Jeg har hørt at han har gjort det samme i historie timen,” sa han. “Jeg skulle ønske jeg kunne Bibelen like godt som ham.” Han sukket og begynte å lese en artikkel om en fotballspiller.

Far så på Aleksander en stund. “Hvordan tror du at Johnny lærte så mye?” spurte far. Aleksander trakk på skuldrene. “Vel,” sa far. “Jeg tror ikke han lærte det ved å lese blader eller aviser eller se på TV. Dersom du ønsker å vite mer fra Bibelen, må du studere Bibelen.”

Aleksander så tankefullt på sin far. Han så på avisen. Så la han avisen ned og stod opp. “Unnskyld meg!” Han smilte til sin far. “Jeg må gå å studere noen vers i Bibelen min. Gode gamle Johnny skal få litt konkurranse i morgen!”

Hva med deg?

Ønsker du at du kunne mer om Bibelen? En dag har du kanskje lyst til å kunne Bibelen like godt som forstanderen eller søndagsskole læreren din. Kanskj du ønsker du hadde like mye Bibel-kunnskaper som en av vennene dine. Det er tilgjengelig for deg, men det vil ikke komme plutselig eller automatisk. Lytt oppmerksomt når Gods ord blir forkynt i kirken eller på søndagsskolen.  Studer det selv også.

Vær nøye med å fremstille deg for Gud som en som holder prøve, en arbeider som ikke trenger å skamme seg, en som deler ut sannhetens ord på rett måte.

2 Timoteus 2:15

Dagens nøkkelord: STUDER BIBELEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: