27 januar: Sann tro

“For jeg ble svært glad da noen søsken kom og fortalte om din troskap mot sannheten, hvordan du lever i den.”

3 Johannes 3

Selv om Gaius var en mann som holdt hardt og lykkelig fast i evangeliet om Jesus Kristus, så levde han også ut denne sannheten i sin daglige gange som avspeilet bekjennelsen hans. Johannes fryder seg over at sannheten er i Gaius, og at Gaius er i sannheten.

Først sier Johannes om Gaius at sannheten er i ham. Kristendommen er en hjertedyp religion; bare å si at en er en kristen eller utførelse av plikter gjør en ikke til en kristen.

Som David minnet seg selv, i sin bønn etter å ha gått seg vill til hykleriet, at Gud ønsker at sannheten skal være på innsiden, ikke bare være et skall av utvendige handlinger som kanskje kan overbevise andre mennesker. Gud er ikke fornøyd med mindre troen vi bekjenner renner ut av et hjerte som har kjærlig og lykkelig omfavnet sannheten i Guds Ord.

På den annen side var Gaius ikke fornøyd med å bare ha varme og koselige følelser for sannheten; han var bestemt om å leve de praktiske implikasjonene i et konsistent og inkludert liv.

Og, som Johannes påpeker i hans inspirerte kommentar, er dette den kritiske indikatoren på ekte tro: “Den som gjør det gode, er av Gud. Den som gjør det onde, har ikke sett Gud” (11).

Er sannheten i deg? Vandrer du i sannheten? Har den fanget hjertet ditt i den grad at det renner over og inn i avgjørelsene dine og påvirker måten du lever på?


 

Advertisement
%d bloggers like this: