6 februar: Bank på!

“Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. For den som ber, han får, og den som leter, han finner, og den som banker på, skal det lukkes opp for.”

Matteus 7:7-8

Be. Let. Bank på. Hvert av disse verbene er dynamiske, energiske. Sann bønn er ikke en liturgisk erfaring; det er en energisk deltakelse i Guds plan. Det er sjelens inderlige anstrengelse  mot Guds kongerike.

Men hvert verb assosierer også noe annet: behov. Man ber ikke dersom man ikke trenger. Man leter ikke dersom man allerede har funnet. Man banker ikke på dersom døren står åpen. Bønn er innrømmelse av at du trenger Gud.

Grunnen for at vi ikke har bedt som vi burde er derfor fordi vi enten er for late åndelig sett til å jobbe i bønn, eller at vi er for tilfreds for å føle vårt behov for Herren. Hvilken er du?

Samme hvilken du er, så er de gode nyhetene dette: for de som våkner opp til deres desperate tilstand og følger energisk etter Gud, har Gud lovet universell godkjennelse og suksess. Alle som ber vil få!

Men du har kanskje ikke fått. Du har kanskje ikke blitt funnet. Kanskje du fremdeles står ved den stengte døra med blodige knokler og en voksende tvil i sinnet ditt. Hvorfor har ikke Gud svart? Hvorfor vil Han ikke låse opp og åpne døren?

Ikke gi opp, du som søker. Gud gir til alle som spør — Han har gitt oss sitt Ord. Han vil enten gi oss det vi trygler om, eller så vil Han gi oss noe enda bedre.

Ingen vil gå bort fra tronen skuffet, selv om du kanskje må oppholde deg der en god stund.


 

Advertisement
%d bloggers like this: