29 januar

Txt: Romerne 12:10, 1 Korinterne 9:24-27

VEKTVOKTERNE

“Bjørn, er det noe som plager deg?” spurte moren da hun reiste seg for å rydde av bordet. “Du har vært uvanlig stille i kveld.”

Bjørn sukket. “Jeg kom på tredjeplass under løpingen i dag,” buste han ut. “I fjor kom jeg alltid først. Jeg vet ikke hva som er feil med meg.”

“Det gjør jeg!” sa søsteren Siren. “Du er for feit!”

“Siren!” skjelte faren.  “Det var stygt sagt!”

“Er hun noen gang snill?” spurte Bjørn sarkastisk. Han skulte bort på søsteren. “Du er ikke akkurat tynn selv,” la han til.

“Det holder!” skjente moren. “Dere tar begge feil – samtidig som begge har rett!” Hun sukket. “Det er galt å si hatefulle ting om hverandre – og, Siren, kritikken din av din bror var ikke gjort i kjærlighet. Men, Bjørn, det er sant at du har lagt på deg litt, og bemerkningen din til din søster hørtes ikke kjærlig ut heller.”

“Vel, hun sier alltid frekke ting til meg,” forsvarte Bjørn seg.

“Det snakker du om!” svarte Siren raskt. “Den frekkeste broren i hele verden!”

“Jeg er redd dere begge har et problem med holdningen deres,” sa faren deres strengt. “Jesus sa at vi skulle elske hverandre, og jeg har ikke sett bevis på noe kjærlighet mellom dere to i siste.” Han så på Bjørn. “Dersom du er ærlig, Bjørn, så tror jeg vil  innrømme at det ville være en god ide å gå ned noen få kilo, ikke sant?” Bjørn rynket pannen, men han nikket motvillig. “Og Siren, akkurat som Bjørn trenger å gå litt ned i vekt for å løpe bedre, så trenger dere begge å kvitte dere med vekten av selviskhet og uvennlighet og lære dere å tenke på andre mennesker og følelsene deres. En diett med lovprisning og takknemlighet ville være bra for dere – faktisk ville det være bra for oss alle.”

“La oss alle gå på en diett,” foreslo moren. “La oss alle være ‘vektvoktere’ – både fysisk og åndelig. La oss starte nå og nevne noe vi setter pris på om hverandre.”

Hva med deg?

Har du en bitter eller opprørsk ånd som hindrer deg i ditt kristne løp? Ting som en skarp tunge eller mangel på tilgivelse hindrer utvikling i vår kristne liv. Alt som hindrer deg fra å vinne over synd, tjene Gud og vise en holdning som Kristus hadde trenger å bli lagt til  side. Sjekk livet ditt for ting som kan bli en tung byrde for deg å bære. Gi dem til Gud og la Ham fjerne dem.

Derfor skal også vi legge av enhver byrde og synden som så lett fanger oss, og løpe med utholdenhet i det løpet som er lagt foran oss

Hebreerne 12:1

Dagens nøkkelord: BLI KVITT SYNDIGE VEKTER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: