3 desember

Txt: Lukas 16:20-26

ENVEIS BILLETT

“Dette er en trist dag, ikke sant, pappa?” sa Conrad da han og far kjørte til byen. De skulle kjøpe flybilletter til bestefars begravelse. Bestefar hadde dødd etter å ha vært syk i flere måneder.

“Ja, det er trist,” svarte far mens han kjørte inn i hovedgaten. “Det ville vært enda tristere dersom vi ikke visste at bestefar var frelst og er i himmelen nå.” Far kjørte inn på en parkeringsplass og stoppet bilen.

Conrad og faren gikk inn på reisebyrået, og snart snakket de med en av de ansatte der. “Jeg trenger fire retur billetter,” forklarte far og ga damen i skranken datoer og klokkeslett.

“Retur billett – det betyr at vi kommer tilbake, ikke sant?” spurte Conrad mens far ventet på at billettene skulle bli skrevet ut.

“Helt riktig. Dersom vi ikke skulle tilbake, så hadde vi kjøpt enveis billetter,” fortalte far ham.

Conrad nikket. “Da kan vi kanskje si at bestefar fikk en enveis billett til himmelen,” sa han tankefullt.

Far plukket opp en brosjyre fra en hylle. “Det er sant,” sa han. “Nå skal han være sammen med Jesus i all evighet.”

Conrad rynket pannen. “Min venn Bård sier at han ikke trenger å bli frelst,” fortalte han far. “Bård sier at dersom han ender opp i helvete og ikke liker det der, så går han bare et annet sted.”

“Bård tar feil,” sa far og la brosjyren tilbake på hyllen. “Evigheten er for evig. Dersom vennen din dør uten å bli frelst, så vil han ha en enveis billett til helvete. Han kan ikke overføres til himmelen etter at han er død.”

“Akkurat som historien om den rike mannen i Bibelen som dro til helvete og så ønsket å komme til Lazarus i himmelen,” husket Conrad. “De fikk begge enveis billetter. Jeg er glad jeg er frelst, pappa. Og jeg er glad at bestefar var frelst også. Jeg tror jeg må fortelle Bård om enveis billettene.”

Hva med deg?

Har du en enveis billett til himmelen – eller til helvete? Bestem deg nå for å ta imot Jesus som din Frelser. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”) Han er den enveis billetten som vil ta deg til himmelen.

Og disse skal gå bort til evig pine, men de rettferdige til evig liv.

Matteus 25:46

Dagens nøkkelord: BÅDE HIMMEL OG HELVETE ER FOR EVIG

Advertisement
%d bloggers like this: