24 september

Txt: Johannes 3:16-21

DEN RETTE NØKKELEN

“Johannes, kan du være så snill å åpne bagasjerommet?” spurte mor. Hun dro nøklene ut av tenningen og ga dem til ham. “Dette er…”

Men den ni år gamle Johannes grep nøkkelhanken og løp raskt ut til bilen. Han løp rundt til bagasjerommet og stakk ivrig en nøkkel inn. Han famlet med nøkkelknippet og fant frem en annen nøkkel som så bra ut. Den ville ikke gå inn en gang. Frustrert forsøkte han en til, så ropte han “Mamma! Hvilken nøkkel er det?”

Mors hånd kom varsomt ned over hans når hun tok nøklene fra ham. “Det var den jeg holdt i,” sa hun. “Jeg forsøkte å fortelle det til deg, men du løp ut av bilen før jeg fikk sagt det.” Hun holdt ut en kort sølvnøkkel.

Litt brydd tok Johannes nøkkelen og låste opp bagasjerommet. Han ga nøkkelen tilbake med et smil. “Jeg antar at det bare er en nøkkel som virker på bagasjelokket, ikke sant?”

Mor smilte mens hun fylte armene med handlevarer. “Ja, og det stemmer for andre ting også. Det er bare en nøkkel til bagasjerommet, en nøkkel til huset – og til og med en nøkkel til himmelen. Og vet du hva? Mange mennesker, til og med voksne, vet ikke at de trenger en nøkkel for å komme til himmelen.”

“Hva mener du?” spurte Johannes mens han fulgte mor inn i huset.

Mor satte ned handlevarene på bordet og begynte å sette vekk varene mens hun forklarte. “Gud ofret Sin Sønn, Jesus, slik at vi kan få evig lv. Men istedenfor å akseptere den nøkkelen til frelse, så forsøker mange mennesker å lage sin egen imitasjon, selv om de har hørt om den rette veien.” Hun snudde seg mot Johannes og dinglet nøkkelknippet foran ham. “Husker du hvordan det føltes når du forsøkte å bruke de file nøklene?”

Johannes nikket. “Jeg trodde helt sikkert at de ville fungere. Alle å ut som om de ville virke.”

“Noen mennesker tenker det samme om himmelen,” sa mor. “De går til kirken eller forsøker å gjøre gode gjerninger eller det som ser godt ut for dem, så tror de at det vil få dem inn i himmelen, Men Jesus er den eneste veien til himmelen. Ingen annen ‘nøkkel’ vil virke.”

Hva med deg?

Forsøker du å komme til himmelen ved å være god, gå til kirken eller gi penger? Det er noen av de tingene som Gud ønsker at du skal gjøre, men de kan ikke frelse deg. Du kan bare komme til himmelen gjennom Jesus. Ta imot Ham som Frelser i dag og sørg for at du har riktig nøkkel. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel.)

Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg

Johannes 14:6

Dagens nøkkelord: JESUS ER NØKKELEN TIL HIMLEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s