13 juni

Txt: Salme 150

ET SPESIELT NUMMER

“Æsj!” utbrøt Brita. “Jeg er så lei av å høre den sangen!” Hun og broren hennes hadde blitt spurt om å spille en spesiell sang til morgen gudstjenesten i kirken deres. Å velge en sang for anledningen viste seg å bli frustrerende.

“Dette er et kult stykke,” insisterte Sverre. “Den har fin harmoni.”

“Samme det,” repliserte Brita, men hun rynket på nesen. “Det er en gammel sang, og vi trenger noe nyere,” la hun til. “Du har bare dårlig smak.”

Sverre var indignert. “Det snakker du om!” svarte han sinna. “Du vil spille det koret vi lærte på leiren, og det høres forferdelig ut!”

“Gjør det vel ikke!” kranglet Brita.

“Gjør det vel!” insisterte Sverre.

“Bare glem det da!” glefset Brita. “Jeg har viktigere ting å gjøre på enn å sitte her og krangle med deg!” Hun plasserte fløyten sin i etuiet og klappet det igjen.

“Jeg kan ikke høre at dere øver,” sa mor da hun entret rommet.

“Sverre vil ikke samarbeide,” freste Brita. “Han vil spille den gamle lovprisningssalmen. Jeg synes en nyere sang ville ha vært bedre.”

“Forsamlingen vil ikke kjenne ordene en gang til den sangen hun ønsker å spille,” protesterte Sverre.

Mor sukket. “Mange mennesker er uenige om musikk stiler og preferanser,” sa hun.

“Så hva skal vi gjøre?” spurte Brita.

“Tenk på grunnen til at dere spiller,” foreslo mor.  “Hvorfor spille i det hele tatt?”

“Vel… vi ble spurt om å spille,” mumlet Sverre.

Brita visste at det ikke var et godt nok svar. “Vi håper at andre vil lære om Herren gjennom musikken vår,” sa hun hurtig. “Gud skapte musikken. Det er lovprisning til Ham.”

“Det høres bra ut,” sa mor, “men jej hørte virkelig ingen lovprisning til Gud da dere snakket sammen og forsøkte å bestemme hva dere skulle spille. Dersom målet deres er å prise Ham,så tror jeg at dere må sjekke innstillingen deres først. Så burde dere velge en sang som vil ære Gud, og ikke bare underholde publikum.”

Sverre og Brita så på hverandre da mor forlot rommet. “Mor har rett,” sa Brita. “La oss starte på nytt. Å velge en sang som gir ære til Gud er viktigere enn at jeg får viljen min. La oss spille den salmen du foreslo.”

Sverre smilte. “Er du sikker?” spurte han mens han løftet opp klarinetten sin.

Hva med deg?

Hvilken musikk hører du på, spiller eller synger du? Bringer det lovprisning og ære til Gud? Musikk er et redskap som kan brukes til å gi Guds ord til andre og oppmuntre ditt eget hjerte til å prise Gud. Er formålet ditt i å lytte – eller spille – å bli underholdt eller å underholde andre? Eller er det for å gi ære til Gud? Sjekk hvilken innstilling eller hvilket motiv vi har så vi kan sørge for at musikken tjener det formålet den var skapt for.

Alt som har ånde, skal love Herren!

Salme 150:6

Dagens nøkkelord: PRIS GUD MED MUSIKKEN DIN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: