8 februar

Txt: Josva 1:7-9

INNE I HODET

“Jeg tror du har napp!” Bård pekte entusiastisk.

“Å, du har rett!” utbrøt far. Han snurret inn snøret og fikk opp en fisk. Båten vugget forsiktig i den milde brisen mens han tok fisken av kroken og slapp den oppi en bøtte.

“Du mistet ham nesten, pappa,” sa Bård. “Dagdrømte du?”

Faren smilte. “Det var ikke akkurat dagdrømming,” sa han. “Jeg satt bare og tenkte på et Bibel-vers jeg forsøkte å lære utenat i morges, for jeg vil ikke glemme det.”

“Jeg trodde det bare var oss barn som måtte lære vers utenat,” sa Bård overrasket. “Jeg trodde at når en person kan lese godt, så trengte han ikke å lære Bibel-vers utenat i det hele tatt!”

Far ristet på hodet. “Det er lurt å lære Bibel-vers utenat hele livet, Bård. Å kunne Guds ord utenat får deg til å tenke på det når du har hendene fulle – som nå mens vi er ute i båten.”

Bård gliste. “Jeg går ut ifra at det ville vært vanskelig å holde en fiskestang og lese Bibelen samtidig.”

Far lo. “Det stemmer. Noe annet jeg liker om å lære ting utenat er at når hodet ditt er fullt av Bibel-vers, så har du et svar klart når onde tanker eller fristelser kommer.”

Bård var tankefull. “Det er mye mer til å lære Bibel-vers utenat enn bare å vinne konkurranser, er det ikke?”

“Ja, det er det!” sa far seg enig. “Lær deg versene du blir tildelt på søndagsskolen, på leir eller Bibel Klubb – og fortsett å gå igjennom dem. Du kan aldri lære for mange Bibel-vers, og du vil finne at de trøster og oppmuntrer deg når du husker på dem igjen og igjen.”

Hva med deg?

Hva forstår du best – noe du har lært utenat, eller noe du bare har lest en eller to ganger? Dersom du har Guds ord inne i hodet ditt, vil det også gå dypere og dypere ned til hjerte ditt og livet ditt. Det tar tid å lære noe utenat, men å ha Guds ord i hjertet ditt er vel verdt det arbeidet det er å få det der.

Denne lovboken skal ikke vike fra din munn, men du skal grunne på den dag og natt

Josva 1:8

Dagens nøkkelord: LÆR BIBEL-VERS UTENAT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: