7 januar

Txt: Romerne 5:12-19

FAMILIETREKK

Alle var i fyr og flamme da en drosje stoppet utenfor porten til Jens og resten av familien. Onkel Dan og tante Marie kom tilbake til Norge etter å ha vært på sin første misjonstur. Alle var spent på å se deres lille sønn, Benjamin, som hadde blitt født i Afrika.

Når de endelig dukket opp så Jens på mens de voksne ga hverandre klemmer og hilste hverandre med kyss på kinnet. Så snudde onkel Dan seg mot ham. “Og dette må være lille Jens,” sa onkel Dan. “Men du er ikke så liten lengre, er du vel?” Han flirte. “Jeg ser du har din fars øyne.”

“Jeg er seks år gammel,” sa Jens stolt til onkel Dan.

Jens sin mor pekte på den lille gutten som tante Marie holdt på. “Sønnen din ser akkurat ut som deg, Dan,” observerte moren.

“Barn arver bestemte ting fra foreldrene sine – som for eksempel størrelse eller øyenfarge,” sa Jens sin storesøster Margaret. “Benjamin har arvet sin fars krøllete hår, og du  har arvet din fars brune øyne. Og vi kan arve andre ting også – som talent for å spille musikk eller en interesse for å bygge noe. Ikke sant, pappa?”

“Helt riktig! Og noe vi alle arver er Adams syndige natur,” sa faren.

“Det er derfor alle synder, ikke sant?” spurte Margaret, og faren nikket.

“Å, det er ikke bra, er det?” sa Jens. Han viste at synd var å gjøre noe galt.

“Nei,” sa faren, “Men fordi Jesus levde et perfekt liv uten synd og døde for å ta straffen for våre synder, så kan vi bli tilgitt dem. Drersom vi tar imot Jesus som Frelser, så blir vi Guds barn – vi blir en del av Hans familie, og vi blir mer og mer lik Ham når vi følger det som Han har sagt.”

Hva med deg?

Vet du at du har arvet en syndig natur? Du mottok det fra Adam som er din stamfar. Du kunne ikke velge om du ville ha det – og som et resultat av det er du en synder. Men frelse er et avgjørende valg. Har du akseptert Kristus som din Frelser? Dersom du ikke har gjort det, så gjør det i dag, så blir du medlem i Guds familie i all evighet! (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

For slik som de mange ble stilt fram som syndere ved det ene menneskes ulydighet (Adam), slik skal også de mange bli stilt fram som rettferdige ved den enes lydighet (Jesus).

Romerne 5:19

Dagens nøkkelord: DU KAN HA RETTFERDIGHET GJENNOM JESUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: