17 mars

Txt: Matteus 6:6-13

EN DÅRLIG DAG

Mor skar en grimase da hun hørte Nils sin soveromsdør smelle igjen med et stort brak. Hun gikk mot rommet hans. “Nils, du vet du ikke skal slamre med dørene!” sa hun. Mor sluttet å snakke da hun la merke til tårer i øyenkrokene til Nils. “Hva er galt?” spurte hun. og satte seg ned på sengekanten.

Nils snufset. “Jeg hadde en forferdelig dag,” fortalte han. “Jeg fikk Ng på norskprøven min – den som jeg tilbrakte timevis å lese for. Guttene i gymtimen gjør alltid narr av meg fordi jeg bommer så ofte på kurven i kurvball. Og nå regner det, så jeg er nødt til å ta plastikk på alle avisene mine før jeg leverer dem!”

“Vel, Nils, jeg beklager at du har hatt en så vanskelig dag.” Mor la armen rundt skuldrene hans. “Vet du hva? Jeg skal hjelpe deg med å lese til den neste prøven din. Norsk var yndligsfaget mitt, så vi skal se om vi kan få karakteren opp. Og kanskje du kan be far om å spille kurvball med deg i helgene? Etter skolen kan du øve på det han har lært deg. Bare gjør ditt beste, så vil du gradvis bli bedre. Når det gjelder avisruten din, så kan jeg hjelpe deg med å ta plast på avisene i kveld – jeg skal til og med kjøre deg denne gangen. Og ikke glem at far og jeg er glade i deg, og det er Gud også.” Hun stod opp. “Kom igjen, Nils. La oss begynne med de avisene.”

Før han krabbet til sengs den kvelden, knelte Nils og begynte å sitere en liten bønn på rim som han hadde lært da han var liten. Han stoppet da han var midt inni rimet. Det er ikke det jeg forsøker å si, tenkte han. Da han tenkte på hendelsene den dagen, husket han alle forslagene moren hadde kommet med for å hjelpe ham med problemene. Det hadde hjulpet mye å snakke med henne om problemene hans. Han tenkte også på den hjelpen hun og far allerede hadde gitt ham. Så slo en annen tanke ham. Jeg antar at jeg kan snakke til Gud akkurat slik jeg snakker til mor og far.

Før han visste ordet av det, så fortalte Nils Gud om den dårlige karakteren hans og guttene som ertet ham i gymtimen. Vær så snill og hjelp meg til å gjøre det bedre med skolearbeidet og i kurvball, ba han stille. Takk for at du hører på meg, og takk for at jeg har foreldre som er glade i meg. Takk for at du bryr deg om alt jeg gjør også.

Nils avsluttet bønnen, la seg i sengen, og dro dynen opp til hodet. Jeg skal snakke med Gud oftere, bestemte han.

Hva med deg?

Har du problemer på skolen eller med vennene dine? Har du lyst til å be om problemene dine, men er usikker på hvordan du skal gjøre det? Hva med å snakke til Gud akkurat som du ville gjort til foreldrene dine eller dine nærmeste venner? Fortell Ham om problemene dine og be om Hans hjelp til  å løse dem. Fortell Ham om de gode tingene som skjer med deg også, og takk Ham for dem. Gud elsker deg og bryr seg om deg. Han vil at du skal snakke med Ham.

Sett deres lit til Ham til enhver tid, dere folk! Utøs deres hjerte for Hans åsyn!

Salme 62:9

Dagens nøkkelord: SNAKK TIL GUD – HAN BRYR SEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: