13 mai

Txt: Jakob 3:2-10

DEN MEST FANTASTISKE MUSKELEN

Kurt åpnet bildøren og satte seg i framsetet. “Hvordan gikk det på skolen i dag?” spurte mor.

“Ganske bra,” svarte Kurt. “Vi hadde et interessant kapittel i biologi i dag. Hva tror du er den mest fantastiske muskelen i hele kroppen?”

“Hjertet,” sa mor mens de begynte å kjøre.

Kurt gliste. “Hjertet er et godt svar, men det er ikke rett,” sa han. “Vil du gjette en gang til?”

“Å… jeg gir opp,” sa mor. “Hva er den mest fantastiske muskelen i hele kroppen?”

“Tungen!” svarte Kurt. “Det er det læreren vår, herr Johnsen, synes i alle fall. Vi trenger ikke tenke på  tungen en gang eller fortelle den hva den skal gjøre. Den bare gjør det!”

“Som å smake?” spurte mor. “Det virker som om det er en av dine yndlings aktiviteter.”

Kurt lo. “Jeg lærte at tungen har over 3000 smaksløker,” sa han, “og jeg tror jeg burde trene dem opp med noen småkaker når vi kommer hjem. Men det er ikke alt tungen gjør. Den hjelper med å bevege matrundt i munnen, og den hjelper oss med å forme ord når vi snakker.”

Mor nikket.”Bra!” sa hun. “Men visste du at tungen er den delen av kroppen vi synder mest med?” Kurt så overrasket ut over å høre dette. “Det er som rattet på en bil,” sa mor.

“Å, mor! Tungen er ikke likt et ratt,” protesterte Kurt.

“På en måte er den det,” fortalte mor ham. “Jeg har kontroll på dette rattet, og jeg må bruke det fornuftig. Når jeg gjør det, kan jeg styre bilen i den retningen jeg ønsker å kjøre. Dersom jeg mister kontrollen, vil bilen ikke snu inn til oppkjørselen slik jeg ønsker at den skal gjøre akkurat nå. Da kunne den gå i hvilken som helst retning.” Hun svingte inn og kjørte opp til garasjen. “Vi kan kontrollere tungene våre også,” la hun til. “Vi kan bruke dem på en vis måte, for å prise og tilbe Gud eller gi snille ord til noen.  Eller vi kan bruke tungene våre på en uvis måte ved å misbruke Guds navn, si slemme ord i sinne, eller ved å sladre om andre.Tungen kan bli brukt for både godt og ondt. Valget er vårt!”

Hva med deg?

Hvordan bruker du tungen din? Bruker du den til å takke Gud for at du kan smake ting, spise og snakke? Bruker du den til å prise og tilbe Ham? Bruker du den til å trøste folk, hjelpe og oppmuntre dem, og takke dem for det de gjør for deg? Eller snakker du av og til uten å tenke og sier slemme eller skadelige ting? Dagens skriftsted poengterer at tungen kan gjøre stor skade. Det er viktig å kontrollere den. Gjør dagen skriftsted til din daglige bønn.

Herre, sett en vakt for min munn! Vokt mine leppers dør!

Salme 141:3

Dagens nøkkelord: KONTROLLER TUNGEN DIN MED GUDS HJELP

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: