23 juni

Txt: Jesaja 49:13-16

ALDRI  ALENE

“Hvordan gikk det på skolen i dag?” spurte fru Gran muntert da Roald braste inn døren.

“Bra,” svarte Roald og unngikk blikket til den nye fostermoren hans. Han skyndte seg inn på rommet sitt og lukket døren før han slang seg på sengen. Han gruet seg til morsdag. Som vanlig lagde klassen hans et prosjekt for å ære mødrene sine, og det gjorde ham flau. Skammen skylte over ham som en bølge da han husket hvordan noen av barna hadde kommet med stygge kommentarer om familien hans.

Da det banket på døren, satt Roald seg opp med et rykk. “Kom inn!” ropte han.

Herr  Gran kom inn på rommet. “Hva med noen varme småkaker?” spurte han mens han satte seg på huk ved kanten av pulten. Roald ristet på hodet. “Vildu snakke om det som bekymrer deg?” spurte herr Gran.

“Det er ingenting,” mumlet Roald, men han kunne ikke hindre at en tåre krøp nedover kinnet hans. Sinna gnikket han i øynene og utbrøt “Hvorfor ble jeg i det hele tatt født? Ingen vil ha meg!”

“Gud syntes at du var spesiell da Han skapte deg,” sa herr Gran stillferdig. “Det tror Han fremdeles, og det gjør vi også.”

“Hverken min mor eller far har lyst på meg,” mumlet Roald. “Til og med min andre fosterfamilie kvittet seg med meg!”

“Roald! Fru Gran og meg er veldig glad for at du er her hos oss,” sa herr Gran mykt, “og du trenger å vite at Gud ønsker deg også. Han bryr seg alltid om deg, til og med når folk er slemme mot deg.”

“Hvordan vet du det?” spurte Roald med tvil i stemmen.

“Han beviste det da Han sendte sin Sønn Jesus som syntes du var verd å dø for. Husker du at vi snakket om det?” spurte herr Gran. Roald nikket. “Stol på Ham, Roald. Bibelen sier at Gud aldri forlater barna sine.” Herr Gran la en hånd lett på Roalds skulder. “Har du lyst til å slå opp noen av Guds løfter sammen med meg?”

Roald sukket. “Okay,” sa han.

“Hva med en småkake mens jeg henter Bibelen min?” foreslo herr Gran.

Roald smilte svakt og fulgte etter ham inn til kjøkkenet.

Hva med deg?

Har du blitt såret av noen du er glad i? Tror du at ingen bryr seg om deg? Mennesker gjør feil som sårer uskyldige individer. Jesus forstår hvordan det føles å være forlatt. Han elsker deg så høyt at Han døde for å betale skylden for synden din – stol på Ham. Kanskje du ikke er ensom – du har en mor og far som er glad i deg. Takk Gud for dem. Dersom du vet om noen som ikke har foreldre som er glade i dem, så sørg for å vise Kristi kjærlighet til den personen.

Herren… skal ikke slippe deg og ikke forlate deg. Du skal ikke frykte og ikke være motløs.

5 Mosebok 31:8

Dagens nøkkelord: GUD BRYR SEG OM DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: