3. Et håndkles historie

Emne: Den troendes tjeneste

12 Da han hadde vasket føttene deres og tatt på seg kappen, tok han plass ved bordet igjen. Så sa han til dem: «Forstår dere hva jeg har gjort for dere? 13 Dere kaller meg mester og herre, og dere gjør det med rette, for jeg er det. 14 Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, da skylder også dere å vaske hverandres føtter. 15 Jeg har gitt dere et forbilde: Slik jeg har gjort mot dere, skal også dere gjøre. 16 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Tjeneren er ikke større enn herren sin, og utsendingen er ikke større enn han som har sendt ham. 17 Nå vet dere dette. Og salige er dere så sant dere også gjør det.

Johannes 13:12-17

Som et minne fra en misjonskonferanse jeg dro til ble jeg gitt et lite håndkle med en håndsydd design som symboliserte Jesus når Han vasket disiplenes føtter. Det håndkledet fungerte for det meste som en dekorasjon til noen for noen år siden ved et uhell brukte det til å vaske bilen. Minnehåndkledet hadde blitt skrubbet med flekkfjerner og sendt gjennom bilvasken, men den forble uutslettelig merket av fett og skitt.

Først var det vanskelig å godta at minnet mitt var blitt brukt til å vaske hjulkapsler og støtfangere. Men så begynte jeg å se håndkledet som et bilde på meg selv, og det fikk meg til å stille noen spørsmål. Når det gjaldt å tjene andre, reserverer jeg meg selv for spesielle anledninger istedenfor å å gjøre en ordinær jobb i dag? Da Jesus vasket og tørket disiplenes føtter, ble ikke håndkledet Hans skittent? Hva er et håndkle for – dekorasjon eller demonstrasjon? Jesus sa “Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, da skylder også dere å vaske hverandres føtter.” Mitt lille håndkle er nå en påminnelse om at selv-bevarelse vil forholde meg uberørt med komplett ubrukelig i min tjeneste for Kristus. Virkelige tjenere blir skitne hver eneste dag!

Da Jesus vasket Hans etterfølgeres føtter, Så bøyde Han seg for å møte behovene deres; Han viste oss hvordan ydmykt å tjene, Og elske i ord og gjerning.

Dekorasjoner forblir rene; disipler blir skitne.

Spørsmål:

a. Hva tror det betyr å tjene Gud? Er det bare rettet mot ledere og modne kristne?

b. Hvorfor burde vi ikke føle at det er nedverdigende og ydmykende å tjene andre?

c. Hvilken handling av tjeneste kan du utføre denne uken hjemme, i kirken, på arbeidet eller på skolen?


 

Advertisement
%d bloggers like this: