3 april

Txt: Salme 104:24-31

DYR SOM LÆRERE

“Hvem liker du best, bestemor?” spurte Marit. “Hunden din eller katten din? Mor sier at jeg kan få meg en katt eller en hund, så jeg forsøker å finne ut hva jeg har mest lyst på.”

“Den må jeg tenke litt på,” sa bestemor. Hun plukket opp Andrine, katten, og satte henne ned på fanget mens hun klappet den. Andrine hoppet ned igjen med en gang.

“Jeg går ut ifra at hun ikke liker å bli klappet,” observerte Marit.

“Ikke akkurat nå, i alle fall,” sa bestemor. Hun plukket opp en tennisball viste den til den lille hunden som lå ved føttene hennes. “Dina! Hent ballen!” beordret hun mens hun rullet ballen nedover gangen. Med en gang jaget Dina etter ballen, brakte den tilbake, og la den fra seg. “Hun forsøker å gjøre det som gjør meg glad,” observerte bestemor. “Hun liker alltid å tilbringe tid sammen med meg.”

“Jeg tror jeg vil velge meg en hund da,” bestemte Marit.

“Begge dyrene har gode egenskaper,” sa bestemor. Hun smilte. “Begge to kan lære oss om oss selv og vårt forhold til Gud.”

“Så… Dina lærer oss å tilbringe tid med Gud og glede Ham, ikke sant?” spurte Marit. Akkurat da landet et nøste av grå pels i fanget til bestemor. “Hva lærer du fra Andrine?”

Bestemor rakte frem hånden sin og strøk kattens hode mens Andrine roet seg ned. “Når Andrine hopper opp på fanget mitt, er det så spesielt fordi det er hennes valg å komme til meg, og det liker jeg,” sa bestemor. Hun smilte. “Husker du de robotene vi så på den vitenskaplige messen? De gjorde akkurat det de ble kommandert til å gjøre. Ville du like å få en klem fra en slik robot?”

“Nei,” smålo Berit. “Det ville føles stivt og hardt. En klem fra en robot ville ikke bety så mye fordi en robot ikke bryr seg om meg.”

Bestemor ristet på hodet. “Gud skapte oss med en fri vilje, og Han er glad når vi kommer til Ham – ikke som roboter, men fordi vi ønsker det.”

Marit nikket.”Men jeg vet fremdels ikke hvilken du liker best,” sa hun. “Kom igjen, bestemor! Fortell meg om jeg skulle få meg en hund eller en katt!”

Bestemor lo. “Gud skapte dem begge på sin spesielle måte, og jeg liker dem begge,” sa hun. “Du må bestemme deg selv om hva du ønsker deg.”

Hva med deg?

Har du et kjæledyr, eller vet du om noen andre som har noen? Hvilken type dyr er det? Gud skapte alle dyrene, og Han lærer oss ofte leksjoner gjennom dem. Kan du komme på hva du kan lære fra en hamster? Eller en hest? Eller en løve? Elv om du ikke kan komme på hva disse dyrene kan lære deg, så kan du nyte å se dem eller å lære om de forskjellige dyrene Gud har skapt.

Meg tilhører alle dyr i skogen, dyrene på fjellene i tusentall

Salme 50:10

Dagens nøkkelord: NYT DYRENE OG LÆR FRA DEM

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: