19 august

Txt: 2 Mosebok 3:1-6

DIN BRENNENDE TORNEBUSK

“Vi leste om Moses og den brennende tornebusken på søndagsskolen i dag,” sa Klara da hun og familien satte seg for å spise søndagsmiddag. “Vi lærte at Gud snakket til ham fra tornebusken og fortalte ham hva Han ønsket at han skulle gjøre. Læreren vår sier at Gud fremdeles snakker til mennesker på den måten.”

Kristian stakk gaffelen inn i en potet. “Kanskje, men ikke gjennom noe så interessant som en brennende tornebusk,” sa han. “Jeg ville ha likt å se en brennende tornebusk! Jeg skulle ønske Gud ville sende meg en. Ville ikke det vært kult?”

“Ja,” istemte Klara. “Forestill deg at en av mors beste busker i brann og Gud som snakket gjennom den!”

Mor smilte. “La det være en busk langt bak i hagen, okay?” sa hun.”Jeg vil ikke at alt blir satt i brann!”

De lo alle sammen. “Men er det ikke trist at Gud ikke gjør det på den måten lengre?” sa Kristian, så ble han alvorlig igjen. “Det vill virkelig ha vært stort dersom Gud ville snakke til en på den måten.”

“Kristian,” sa far plutselig. “Hva med Einar?”

Kristian så overrasket ut. Einar var nabogutten. Han hadde vært i en ulykke for et år siden og var henvist til en rullestol. “Hva med Einar?” spurte Kristian.

“Kanskje han er din ‘brennende tornebusk’?” foreslo far mykt. “Ditt kall for oppmerksomhet.”

Kristian så forbauset ut. “Jeg forstår ikke hva du mener,” sa han langsomt.

“Det kreves ikke en virkelig brennende tornebusk for at Gud skal kunne snakke til oss,” forklarte far. “Han kan fange oppmerksomheten vår og snakke til oss gjennom hvilken som helst situasjon og hvem som helst, så lenge vi har øynene og ørene våre rettet mot Ham. Men tror du Gud ville ha snakket til Moses dersom han ikke hadde tatt seg tid til å gå bort til den brennende tornebusken for å undersøke den?”

Kristian rynket pannen. “Antakeligvis ikke,” sa han. “Men… jeg forstår det fremdeles ikke.”

“Vel, du passerer Einar hver eneste dag på vei til skolen,” forklarte far. “Og på veien hjem og nå du går ut for å leke med vennene dine… og jeg har sett at han har betraktet deg med et håpefullt uttrykk i øynene. Så kanskje Gud vil at du skal gå bort til Einar, stoppe der en liten stund for å snakke med ham og hjelpe ham så han ikke føler seg så ensom. Dersom du gjør det, kan Gud snakke gjennom deg. Hva synes du?” Kristian nikket langsomt.

Hva med deg?

Ha du tenkt at Gud ikke snakker til folk i dag slik som før? Han snakker først og fremst gjennom sitt ord. Han snakker også på andre måter – ikke alltid så veldig dramatisk, men Han bruker omstendighetene våre og andre mennesker til å fange oppmerksomheten vår. Er det en som er upopulær i klassen din? En ensom person i nabolaget ditt? En venn som trenger hjelp? Trenger en bror eller søster din kjærlighet og støtte? Dette kan være din brennende tornebusk i dag. Gå dit, lytt, still spørsmål; så vil Gud vise deg hva Han ønsker at du skal gjøre.

Moses sa: Jeg vil gå bort og se dette underfulle syn, at tornebusken ikke brenner opp

2 Mosebok 3:3

Dagens nøkkelord: GUD SNAKKER FREMDELES

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: