22 august

Txt: Jakob 4:13-17

FLAMMEN

“Å, ikke enda et essay!” stønnet Kjersti mens læreren skrev emnet opp på tavlen: HVA JEG VIL BLI NÅR JEG BLIR VOKSEN. “Jeg hater essay. Dessuten aner jeg ikke hva jeg ønsker å bli.”

Under middagen den kvelden diskuterte familien dagens nyheter. Noen få kvartal bortenfor hadde et hus brent helt ned. Brannen hadde startet med to barn som hadde lekt med fyrstikker.

Så klaget Kjersti litt over at hun måtte skrive et nytt essay i hjemmelekse. “Jeg har ikke peiling på hva jeg ønsker å bli når jeg blir voksen, så jeg bryr meg egentlig ikke,” sa hun.

“Du burde bry deg,” sa far. “Livet er en verdifull gave fra Gud. Det må leves forsiktig, for det kan brukes til godt eller ondt.” Han fant en fyrstikk og tente den. “Se på denne flammen, Kjersti. Kan du komme på noe godt den kan gjøre?”

“Den kunne tenne en ild for å koke noe eller varme noen,” svarte Kjersti.

Far nikket. “Noen har fått reddet livet sitt på grunn av at en fyrstikk kan tenne en ild. Men huset i dag som brente ned viser hvor stor skade en liten flamme kan gjøre.” Han tok en pause og kikket på datteren sin. “Livet ditt er som en flamme, Kjersti. Vet du hva jeg mener?”

Kjersti nikket. “Jeg tror det,” svarte hun langsomt. “Jerg kan bruke livet mitt til godt eller vondt, ikke sant?”

Far nikket. “Riktig,” sa han. “Du trenger ikke å vite akkurat nå hva du ønsker å bli, men det er en god idé og begynne nå og be til Gud om at Han skal vise deg hva du skal bli.

Hva med deg?

Har du tenkt på hva du ønsker å bli når du vokser opp? Du trenger ikke å bestemme deg akkurat nå, men det er ikke for tidlig å begynne med å be Gud om  vise deg hva Han ønsker at du skal bli. Vær villig til å tjene Ham på hvilken som helst måte Han måtte velge for deg, både nå og i fremtiden. Dersom du gjør det vil det alltid bringe noe godt for deg og for andre.

Den som ivrig søker det som godt er, han søker det som er til behag. Men den som jager etter ondt, over ham kommer det gode.

Salomos ordspråk 11:27

Dagens nøkkelord: VELG GUDS VILJE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: