28 oktober

Txt: Salme 34:5-11

GUD ER GOD (fortsetter)

“Hva er i veien?” spurte mor mens hun skyndte seg til Christinas soverom.

“Den drømmen kom igjen,” svarte Christina med skjelvende stemme. “Du vet, den om når huset vårt brenner ned akkurat som kirken gjorde.” Selv om kirken var blitt bygget opp igjen, så drømte Christina fremdeles ofte om branner. “Vil huset vårt også brenne ned en dag?”

“Det håper jeg ikke. Pappa og jeg gjør alt vi kan for å forhindre at det kan skje,” forsikret mor henne. “Husker du røykvarslerne vi installerte i fjor for å advare oss om brann?”

“Jo,” Christina nikket mens hun snakket. “Men mamma, jeg blir så redd hver gang jeg tenker på brannen. Selv når de forteller om branner på nyhetene får jeg lyst til å løpe for å hjemme meg.”

“Har du snakket med Gud om det?” spurte mor. “Kanskje det ville hjelpe dersom du visste hva Han sier vi skal gjøre når vi er redde. Salme 56:4 sier ‘På den dag da jeg frykter, setter jeg min lit til deg’. Du må huske på at Gud er sterkere enn all frykt, så Han kan hjelpe dersom du ber Ham.” Christina ba sammen med mor med en gang, og ba Gud om å roe ned frykten hennes.

Ettersom dagene og ukene gikk, så ble Christinas frykt gradvis mindre. Når hun hadde mareritt og våknet opp redd, så lærte hun å gå raskt til Gud og ba Ham om å ta vare på henne og ta vekk frykten hennes. “Jeg har ikke hatt mareritt om husbranner på lenge nå,” fortalte hun mor en morgen. “Jeg er så glad at jeg har lært å stole på Gud at Han skal hjelpe med å overkomme frykten. Han er god!”

“Jeg er også glad,” sa mor. “Nå vil det bli lettere for deg å stole på Gud når andre problemer dukker opp i livet ditt.” Christina nikket.

Hva med deg?

Er du redd av og til, spesielt etter du har hatt en vond drøm? Det er da du trenger å stole på Gud. Fortell Ham om frykten din og se i Bibelen etter måter Han har sagt Han vil hjelpe deg på. Så må du tro på at det Gud sier er sant.

Jeg søkte Herren, og Han svarte meg, Han fridde meg fra alt det som forferdet meg

Salme 34:5

Dagens nøkkelord: GUD TAR VEKK FRYKT

Advertisement
%d bloggers like this: