26 juli

Txt: Salme 127:1-5

JARLE HJELPER FAR

Jarle kunne ikke tro hvor sinna faren hadde vært i det siste. Mor sa at det hadde vært fordi selskapet hans hadde fått alvorlige problemer med konstruksjonen av en bygning de satte opp. Hun sa noe om at en inspektør ikke ville godkjenne tegningene far hadde tegnet for de elektriske ledningene. Jeg forstår ikke noe av det, tenkte Jarle. Alt jeg vet er at pappa er som en… en bjørn med en sår fot!

Problemet hadde begynt å påvirke fars helse også. Han spiste ikke skikkelig, og det var mørke ringer under øynene hans. Jarle overhørte mor fortelle far at han trengte mer søvn. Far svarte i en barsk tone “Det nytter ikke å gå til sengs. Kan ikke sove likevel.”

Som en liten andaktsstund før Jarle gikk til sengs hadde han lest litt fra Salmenes bok. Da han kom til Salme 127 virket det som om verset hoppet opp fra siden. (Har du lest dagens skriftsted?) Kjære Gud! ba Jarle før han la seg til å sove. Vær så snill å hjelp pappa til å slappe av og glemme problemene hans og sove godt i natt, og… og tusen takk!

Midt på natten våknet Jarle. Han gikk for å hente seg litt drikke og så lys fra fars kontor. Ganske riktig! Der satt faren med hodet i hendene sine og stirret på tegningene hans for de elektriske ledningene. Jarle nærmet seg forsiktig. “Pappa, kan jeg vise deg et vers jeg leste i kveld?” spurte han.

“Klart det, Jarle,” sa far. Han ventet mens Jarle fant verset og leste det høyt. Far repeterte det med myk stemme. “Forgjeves… står dere tidlig opp… setter dere sent ned… det samme gir Han sin venn… mens han sover.” Han rakte armene ut og ga Jarle en klem. “Vel… tusen takk, Jarle. La oss begge gå til sengs.”

Neste morgen kunne Jarle ikke tro sine egne ører. Far plystret! “Jarle, vet du hva? I morges fant jeg løsningen på problemet mitt,” sa han. “Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke så det før. Jeg antar at hjernen min var for grumsete av bekymring og for lite søvn.” Han rusket Jarle i håret. “Å – og se på resten av Salme 127,” la han til mens han plukket opp og åpnet Bibelen. “Disse versene er sannelig sanne.” Jarle gliste og de to ga hverandre high five og gikk til frokostbordet

Hva med deg? 

Har foreldrene dine sagt at de ikke kan få sove på grunn av et spesielt problem? Kunne du forsiktig ha minnet dem på at Gud kan hjelpe dem å få sove? Ligger du våken selv og gruer deg til en prøve, å flytte til en ny skole, eller hvordan du kan få penger til en leir? Bibelen sier at det er nytteløst å ligge våken og bekymre seg. Les godt før prøven. be Gud om en vennlig holdning, be Ham om å hjelpe deg til å finner måter du kan tjene penger på. Så må du stole på at Gud vil sørge for det som trengs. Få en god natts søvn.

Forgjeves står dere tidlig opp, setter dere sent ned… Det samme gir Han sin venn mens han sover

Salme 127:2

Dagens nøkkelord: IKKE BEKYMRE DEG; STOL PÅ GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: