1 september

Txt: Matteus 25:14-29

HVA MANGLER?

“Hei mor!” Roald satte sg ned med og sukket tungt.

“Hva er det som plager deg, Roald?” spurte mor mens hun helte ingredienser opp i skålen med røre som skulle bli til mandelplatene de skulle ha til dessert senere. “Gikk noe galt på skolen?”

“Nei… vel, ikke akkurat det. Det er bare det at det ser ut som om jeg ikke passer inn,” svarte Roald. “Jeg er ikke så flink i sport, så jeg klarer ikke å bli med på fotballaget. Jeg er tone døv, så jeg kan ikke være med i koret. Jeg er ikke så flink i matte eller naturfag – og slike ting. Jeg hører ikke til noen steder.”

“Hva med hjelpen du gir i biblioteket?” spurte mor. “Det er der du hører til. Bibliotekaren, herr Brun, er avhengig av hjelpen din for å få alle bøkene tilbake på plass på hyllene. Det er viktig arbeide. Og så er det det du gjør etter skolen når du hjelper de yngre elevene til rett buss. Du er en god hjelper.”

Roald så tvilsom ut. “Å, mor. De småjobbene teller ikke. Hvem som helst kan gjøre dem.”

“Men ikke slik som du gjør det, Roald,” sa mor. “Jeg vet at du ville bli sårt savnet dersom du overlot jobbene dine til noen andre.”

Den kvelden etter middag ble mors mandelplater servert. “Disse smaker ikke helt riktig,” observerte mor etter hun hadde prøvd en. Hun tok en bit til. “Mandler!” utbrøt hun plutselig. “Jeg glemte å putte mandel smak i platene!”

Far lo. “Den manglende ingrediensen,” sa han.

“Det er bare en liten ting, men så viktig,” sa mor. Hun smilte. “Kanskje vi kan lære noe fra feilen min,” foreslo hun. “Far, jeg og du, Roald – hver og en av oss er som en av Guds viktige ingredienser, og vi har alle vår spesielle jobb å gjøre. Dersom en av oss blir borte, så mangler livet noe viktig. Og selv det vi betrakter som ‘små jobber’ er også viktige.”

Far nikket. “Det er helt riktig,” sa han. “Så vær trofast der Gud har plassert deg akkurat nå. Ikke bli den manglende ingrediensen.”

Roald så på mandelplatene. “Det skal jeg huske,” lovet han.

Hva med deg?

Er du ivrig etter å tjene Gud der du er akkurat nå? Føler du av og til at du ikke passer inn – som om du ikke er flink til noe spesielt? Dagens skriftsted understreker at det er ikke så viktig hva talentene er, men det som er viktig er hva du gjør med dem. Til og med såkalte små oppgaver som gjøres for Herren er viktige, og Han vil belønne deg en dag for at du har tjent Ham. Ikke bli en “savnet ingrediens” når du har en jobb å gjøre.

Den som er tro i smått, er også tro i stort.

Lukas 16:10

Dagens nøkkelord: DU ER GUDS SPESIELLE INGREDIENS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: