10 april: Ved enden av oss selv

“For vi står maktesløse overfor denne store styrken som kommer mot oss. Vi vet ikke hva vi skal gjøre; men våre øyne er vendt mot deg.”

2 Krønikebok 20:12

Dette er hvordan godt lederskap ser ut! Kong Josjafat visste at fiendens styrker som stod imot hans eget folk vasr mye mektigere enn hans lille armee; da han betraktet valgene sine innså han også¨at der ikke fantes noen menneskelig plan eller strategi som kunne fredde dem.

Istedendfor å opptre brautende eller å bløffe seg fram, så innrømmet han imidlertid overfor sitt eget folk, og til Gud, at han var underlkegenb, og ledet folket sammen i bønn for hjelp.

Vi står maktesløse overfor denne store styrken som kommer mot oss,” bekjente de. Har du noensinne kommet til dette punktet i livet ditt, i ditt strevc? Ikke hvor du har gitt opp, men hvor du gir opp å forsøke å løse og fikse og overvinne med din egen styrke, og med din egen vilje.

Vi vet ikke hva vi skal gjøre.” Har du noen gang kommet til det stedet hvor du ikke vet dine arme råd? Har du kommet til grensen av din egen oppfinnsomhet og smarthet? Har du nådd det punktet hvor der virkelig ikke finnes lys i enden av tunnellen, intet håp for å finne en vei ut på egen hånd?

Da er dette det perfekte stedet hvor du kan si til Gud: mine øyne er vendt mot deg nå! Hva ønsker Du at jeg skal gjøre? Hvor ønsker du ast jeg skal være? Hvor burde jeg lede familien min, barna mine, menigheten min?

Det er når du kommer til enden av deg selv, og overfører all din tyngde på Gud, at du oppdage Hans styrke og visdom som kan hjelpe og rettlede og frelse.


 

Advertisement
%d bloggers like this: