Nært, men ikke nært nok

Image result for fingerprints

Fingeravtrykk er ikoniske innen rettsmedisin fordi alle kan bli identifisert av hans eller hennes fingeravtrykk eller tåavtrykk. Bokstavelig talt alle 10 fingre og tær er forskjellige fra hverandre og fra alle andres avtrykk. Mønsteret av forhøyet, riflet hud gir oss en strukturert, antiskli overflate for å holde ting, klatre, gå og løpe – aktiviteter som alle har fordeler av en friksjonsoverflate.

Det samme gjelder aper. “Fingeravtrykk ser intuitivt ut til å være mekanisk godt designet for å forbedre grepet deres,” skriver de biomekaniske forskerne Peter Warman og Roland Ennos i Journal of Experimental Biology (2009). Ta dette i betraktning: Kunne primater ha nytte av friksjonshud på hendene og føttene sine? Klatrer de, og holder de maten sin? Ja visste!

Evolusjonister hevder at denne likheten, eller homologien, mellom mennesker og aper er bevis på felles stamfar. Men en nærmere titt bekrefter fundamentale forskjeller som peker mot en felles Designer.

Felles designer, ikke felles stamfar

Både primater og mennesker har rillet hud, og hvert avtrykk er forskjellig blant apene, akkurat som blant menneskene. Evolusjonister forklarer denne likheten med arv fra en felles stamfar. Men Bibelen har en perfekt forklaring: design.

Disse likhetene reflekterer Gud Skaperen som ga lignende kjennetegn til skapningene sine, slik som skjelettstrukturer og indre organer, for å tjene felles behov mens de peker mot oppfinnsomheten til den største Mesterdesigneren og Skaperen.

Bibelen forklarer i Salomos ordspråk 16:4; “Herren skapte alt for et formål“. Det er også sant når det gjeler riflet hud, ikke bare på fingrene og tærne våre, men over hele håndflatene og føttene våre.


 

Advertisement
%d bloggers like this: