5 august

Txt: Johannes 8:31-36

ZOOLOGISK HAGE MED MENNESKER I?

Når Johan og moren hans kom til den zoologiske hagen, hoppet han raskt ut av bilen og ventet ivrig mens mor betalte for billettene. Så startet de på turen med forskjellige dyr som ble holdt på trygg avstand i bur eller bak høye gjerder eller dype “grøfter”.

Johan og moren ruslet forbi områder der bjørnene var og der løvene hadde rom til å vandre frem og tilbake. De så på sjiraffer og elefanter. De gikk forbi ulvene som stod sammen langt bortenfor gjerdet. De så sebraene – “hester i stripete pyjamas” som Johan kalte dem. De beundret fjelløvene som strakk seg ut på et svaberg bak et høyt gjerde. Johan og moren stod en god stund utenfor ape huset hvor de ble underholdt av de morsomme tingene som de små dyrene gjorde. De gikk til en bygning som hadde akvarier og fugler.

Da Johan og moren hans gikk tilbake til bilen, så de et bur som hadde en stor fugl. “Se! En stor ørn!” sa Johan. “Men hvorfor har den et så lite bur? De fleste dyrene har masse plass til å løpe, svømme eller hva de ønsker.”

Mor pekte på et skilt. “Denne fuglen var skadet og må holde seg i et lite bur til vingen dens er blitt frisk igjen,” sa hun. “Så vil den bli sluppet fri.”

Johan skar en grimase. “Stakkars fugl,” sa han. “Jeg synes synd på den. Jeg ville ikke like å bo i et sånt lite bur, selv om det bare var i en liten stund!”

Mor så tankefull ut. “Der er mange mennesker som bor i bur,” mumlet hun.

Johan lo. “Jeg har aldri hørt om en zoologisk hage med mennesker i. Hvor er den? La oss gå dit,” spøkte han.

Mor ristet på hodet. “Det finnes ikke en zoologisk hage med mennesker i,” sa hun, “men vi ser mennesker hele tiden som er ‘buret inn’ av synden sin – nesten som disse dyrene er fanget. Folk blir ikke fanget i virkelige bur, selvsagt, men de er fanget av synden sin. Bibelen sier de er slaver til synden.”

Johan nikket. “Men de trenger ikke å være fanget i all evighet, gjør de vel? De kan bli satt fri,” sa han. Han så på ørnen i buret igjen. “Og når de er fri,” la han til, “så vil de føle seg bedre enn denne karen her vil føle seg når han blir satt fri!”

Hva med deg?

Har du bedt Gud sette deg fri fra synden? Du synes kanskje at du er en god person – kanskje i en kristen familie eller en stor kirke. Mange mennesker Jesus snakket med var også “gode” mennesker… det vil si, god i menneskers øyne. Men de trenger å bli satt fri av Sønnen – Guds Sønn, Jesus Kristus. Det trenger du også! (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel)

Får da Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri

Johannes 8:36

Dagens nøkkelord: LA JESUS SETTE DEG FRI

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: