11 august

Txt: Salme 8

FOR MANGE MATHIASER

“Arvid, da du var ute, spurte Mathias etter deg,” fortalte Arvids mor ham. “Han vil at du skal ringe ham tilbake.”

Arvid forsøkte å ringe vennen sin, men der kom en automatisk telefonsvarer. Så husket han at Mathias var utenbys denne helgen. “Er du sikker på at det var Mathias Evensen?” spurte han.

“Nei, det var Mathias Pallerud,” svarte mor. “Jeg beklager. Jeg skulle ha fortalt deg hvilken Mathias det var.”

Akkurat styrtet Arvids søster inn i rommet. “Gjett hva som skjedde! Jeg skal på konsert sammen med Mathias!” utbrøt hun. “Han spurte meg i ettermiddag.”

Arvid og mor så på hverandre. Arvid fniste. “Hvilken Mathias?” spurte han.

“Jeg kjenner bare en…” begynte Tanja. Hun stoppet. “Å, det stemmer. Jeg kjenner to Mathiaser. Vel, dette er Mathias Ruud.”

Den kvelden sjekket Arvid bønnelisten sin. Et av navnene på listen var en gutt i menigheten som  trengte en alvorlig hjerteoperasjon. “Kjære Gud, velsign Mathias,” begynte Arvid. Så stoppet han litt. “Du vet, Mathias Andersen,” la han til. “Han som trenger en hjerteoperasjon.”

Plutselig tenkte Arvid på hvor mange Mathiaser det var i hele verden, og han lurte på hvor mage det var som het Arne, Maria eller David – eller Arvid! Arvid hadde alltid tenkt på Gud som hans personlige venn, men nå følte han seg plutselig som om han bare var en av en million mennesker. Han følte seg liten og uviktig, og litt ensom.

Noen få dager senere ringte far, som var lege, fra sykehuset. “Mathias hadde operasjonen sin i dag, og det har gått fint,” fortalte han Arve. “Og vet du hva? Det finnes tre andre Mathiaser på denne avdelingen!”

“Vel, jeg håper at legene og sykesøstrene forveksler noen av dem,” sa Arvid. “Jeg håper de bruker etternavnet.”

Far lo. “Vel, Mathias Andersens mor er oversykepleier på denne avdelingen, og hun vet hvem som er sønnen hennes.”

Da Arvid ba for vennen sin den kvelden, så visste han at han ikke trengte å minne Gud om hvilken Mathias han ba for, eller hvilken Arve som spurte. Akkurat som en mor kjenner sønnen sin, sp kjenner Gud hvert av barna sine. Når det gjelder Gud, tenkte Arvid, så er jeg like viktig som om jeg var den eneste Arvid i verden!

Hva med deg?

Tror du at Gud blir lei av å bry seg om så mange mennesker? Lurer du på om Han er for travel til å høre på ønskene dine, det du frykter eller problemene dine? Ikke bekymre deg! Gud kjenner alle barna sine, og hver eneste en er viktig for Ham. Han vil aldri glemme deg!

Frykt ikke! Jeg har gjenløst deg, kalt deg ved navn, du er min.

Jesaja 43:1

Dagens nøkkelord: GUD BRYR SEG OM DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: