26 november

Txt: Salomos ordspråk 23:29-35

FANGENSKAP

Endre satt på en krakk ved dreiebenken og så på da far laget en hylle til mor. “Pappa, hvorfor drikker ikke du øl?” spurte Endre. “Mange av barna – til og med noen fra kirken – sier det er ok å drikke bare en flaske.”

“Hvorfor begynne med det?” spurte far. “Det er så lett å bli fanget v synden.”

“Hva mener du?” ville Endre vite.

“Når vi… Au!” Blod sprutet ut fra fars finger. “Sagbladet glapp! Au!” sa han på ny. Han tok en fille og tørket vekk litt blod så han kunne undersøke fingeren. “Vi må nok dra inn til legevakten. Jeg trenger noen sting og en stivkrampesprøyte.”

Tjue minutter senere satt Endre på venterommet på legevakten og ventet på sin far. Mens han ventet kom det inn en mann som hadde en annen mann tett ved siden av seg. Endre la merke til at den ene hadde en uniform som det stod “fengselsbetjent” på. Han må være en fange og den andre må være vakten hans, tenkte Endre. Når fangen skulle opp til skranken for å svare på noen spørsmål, så gikk vakten med ham.

“Jeg kan ikke forestille meg at noen skulle følge meg hvor enn jeg går!” fortalte Endre faren sin da de kjørte hjem senere.

Far så tankefull ut. “Husker du hva jeg sa om å bli fanget av synden?” spurte han. “Den fangen er et bilde på hva jeg mente. Han var fri, men fordi han gjorde et dårlig valg og brøt loven, så er han nå en fange. I Kristus er vi fi, men når vi velger å leke med farlige ting, så kan vi bli fanger også. Vi sier at vi kan bare ta en flaske øl eller lytte til bare en grov vits, men ofte finner vi at vi blir fengslet – det vil si at vi liker det – av slike ting, og derfor gjør vi dem om og om igjen.” Endre lyttet tankefullt. “Vi kan velge å holde oss ute av fangenskap,” la far til. “Jeg ønsker å gjøre de rette valgene og fryde meg over friheten jeg har i Kristus.”

Hva med deg?

“Leker” du av og til med synden og tror at det er ok dersom du bare gjør det en gang? Det er vanskelig å drikke bare en flaske øl, å bare prøve narkotika en gang, eller lytte til bare en grov vits. Ofte blir disse tingene en vane. Dersom du er en kristen er du fri i Kristus! Ikke bli fange til synden!

Men i mine lemmer ser jeg en annen lov, som strider mot loven i mitt sinn, og som tar meg til fange under syndens lov, som er i mine lemmer

Romerne 7:23

Dagens nøkkelord: LEV FRITT I KRISTUS

Advertisement
%d bloggers like this: