18 april

Txt: Matteus 7:21-27

SKIKKELIG IDENTIFIKASJON

“Skal vi gå og se om pappa har det travelt?” foreslo Siri da hun og broren hennes begynte på hjemveien fraa skolen. Faren deres var portvakt ved en fabrikk i byen hvor de bodde.  Birk nikket, så tok de en vei hjem som gikk forbi plassen hvor faren arbeidet.

Far så at de kom, og hilste dem da de kom bort til ham. “Beklager, men dere kan ikke komme inn uten et id-kort,” sa han strengt.

Siri fniste. “Pappa, slutt å erte,” protesterte hun.

“Sant alle trenger et id-kort før du kan slippe dem inn til fabrikken?” spurte Birk. Han smilte. “Kanskje unntatt herr Sandvik som eier dette stedet.”

Siri lo. “Hvorfor trenger folk id-kort?” lurte hun. “Alle fabrikkene har vel ikke id-kort, har de?”

“Nei, men vi har noe i denne bugningen som er hemmelig, så det er strenge regler om at alle som skal inn må ha et id-kort for å vise at de har lov til å komme inn,” svarte far. “Det hindrer at folk utenfra skal stoppe produksjonen vår, og det beskytter dem også – det hindrer at de blir skadet ved å tilfeldigvis vandre inn på feil sted.”

“Hender det at noen forsøker å komme inn uten kort?” spurte Birk.

Far nikket. “Av og til,” sa han. “Jeg har blitt kjent med mange som jobber her, men ikke alle. Når jeg ser id-kortene deres, vet jeg at det er ok å slippe dem inn. Dersom de ikke har et kort, finner jeg ut hvorfor de har kommet. Jeg gir dem et besøkskort dersom de har noe å gjøre her, men hvis ikke… vel, da må jeg skuffe dem.” Han smilte mens han la til, “Her kommer noen folk nå, så jeg skal sjekke hva de vil. Jeg ser dere til middag.”

“Okay, ha det pappa!” sa Siri, og hun og Birk gikk hjem.

Etter middag den kvelden strakte far seg etter Bibelen og leste fra 1 Johannes brev (se under). “Dette minner meg om diskusjonen vår om id-kort,” sa han når han var ferdig. “På en måte trenger vi et ‘id-kort’ for å komme inn til himmelen også. Vet dere hva det er?”

“Vi må  ha Jesus,” sa Birk bestemt. “Vi må ha tro på Ham.”

“Bra!” Far nikket. “Folk vil forsøke å komme til himmelen ved å gjøre gode gjerninger, eller de påstår at Gud kjenner dem, men de vil ikke komme inn. Å motta Jesus er eneste måten å komme til himmelen.

Hva med deg?

Har du lyst til å komme til himmelen? Du kan komme der, men du kan ikke komme der ved å gjøre gode gjerninger. Dagens Bibel-vers refererer til folk som tror de kan komme til himmelen på grunn av gode ting de har gjort – og de har til og med gjort det i Jesu navn – men Han sier “Jeg har aldri kjent dere”. De stolte på hva de gjorde istedenfor å stole på Jesus. Stoler du på Jesus som din personlige Frelser? Ta imot Ham og stol på Ham.

Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet.

1 Johannes 5:12

Dagens nøkkelord: DU MÅ HA JESUS FOR Å KOMME TIL HIMMELEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: