Bare fakta, please…

Bilderesultat for fakta

Bibelen, som starter i 1 Mosebok, gir en sann verdenshistorie , slik at vi kan fornuftig sette spørsmålstegn ved, for eksempel, når vitenskapsmenn og regjeringer  hevder at evolusjonen er et faktum. Bibelske kreasjonister, og kanskje enda mer klimaforandringens skeptikere, er del i fokuset på et team med psykologforskere som “arbeider for å forstå de kognitive prosessene, ideologiene, kulturelle kravene og konspirasjonsteoriene som får smarte mennesker til å motstå vitenskapelige beskjeder”.

En av forskerne sa “Vi finner at folk mer behandler fakta som relevant når faktaene ser ut til å støtte meningene deres. Når faktaene går imot meningene deres fornekter de ikke nødvendigvis faktaene, men de sier at faktaene en mindre relevante.” Men de uttalelsene kunne like mye brukes om evolusjonister og de som støtter klimaforandringen.

Det virker som om forskerne er mer fokusert på å “gi beskjeder om beskjeden”. En sa “Istedenfor å godta folks holdninger på overflaten direkte, så burde vi tilpasse beskjeden slik at den passer til motivasjonen deres. Slik er det med skeptikerne til klimaforandring, for eksempel, du finner ut hva de kan enes om og så ramme inn klimabeskjedene til å passe med disse.”


 

Advertisement
%d bloggers like this: