2 september: Evig liv eller evig dom?

“Den som tror på Sønnen, har evig liv. Den som er ulydig mot Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede er og blir over ham.”

Johannes 3:36

Ingen av oss liker å tenke på døden. Faktum er at mange av oss engasjerer oss i et livslangt forsøk på å drukne ut, unnslippe, eller på annen måte  ignorere det åpenbare: døden omringer oss, og selv nærmer vi oss døden hver eneste dag.

Vår naturlige tilbøyelighet er å finne kreative måter å redde oss selv fra denne uunngåelige slutten. Vi blir kanskje religiøse, spiser jevnlig, kler oss moteriktig… men swlv om disse tingene midlertidig får oss til å føle oss bedre om situasjonen vår, så kan de ikke en gang begynne å løse det faktiske problemet. Våre største planer om å “redde” oss selv ender til slutt i ruin.

Bibelen forteller oss at så lenge vi forsøker å redde oss selv, vil vi til og med aldri innse hva det virkelige livet handler om. Og sp lenge vi utsetter underkastelse til Kristus og Hans krav til livene våre, så vil den eneste forsikringen vi har være at Guds vrede for alltid vil være over oss.

Evangeliets kall er da at vi skal gi opp vår egen tullete forfølgelse av egen frelse, og se Jesus Kristus som Veien, Sannheten og Livet. Og dem som tror på Sønnen, blir vi lovet, har evig liv. Tenk på det! Vi unnslipper ikke bare helvete, overvinner ikke bare døden her og nå — men vi får oppleve evig bliss gjennom perfekt tilbedelse her og nå av vår perfekte Frelser Jesus.

Amen og amen!


 

Advertisement
%d bloggers like this: