6 april

Txt: 4 Mosebok 5:5-7

GRUS OG SYND

“Se opp!” ropte Christina da Ole, en nabogutt, snudde sykkelen sin rett foran henne. Når Christina forsøkte å stoppe raskt, så skled hjulene hennes, og hun falt åså lang hun var på den harde grusen. Etter et kort øyeblikk med lamslått frykt, så reiste hun seg langsomt og hinket hjemover. Se på kneet mitt, mamma! Det gjør så vondt!” klynket hun mens hun forsøkte å ikke gråte mens hun fortalte mor hva som hadde skjedd.

“Jeg tror nok det gjør ganske vondt,” sympatiserte mor mens hun undersøkte kneet. “Små grus steiner har kommet inn i såret. Vi må få alt ut, ellers kan du få en infeksjon.” Hun hentet en pinsett, steriliserte dem, og plukket forsiktig grusen ut av såret. Christina krympet seg og følte øynene fylles med tårer, men hun bet sammen tennene uten å klage. “Kneet ditt vil nok være sårt i noen dager,” sa mor når såret var renset og bandasjert, “men det burde gro helt fint.”

“Jeg skal aldri leke med Ole igjen!” blåste Christina. “Alt er hans skyld!”

“Vent nå litt!” advarte mor. “Vær forsiktig! Gud liker ikke sinne og bitterhet. Ikke la sinne og bitterhet inn i hjertet ditt, Christina. De er som grus. Husker du hva som ville skje dersom grusen ikke ble fjernet fra såret ditt?”

“Du sa det ville forårsake en infeksjon,” svarte Christina.

Mor nikket. “Ja, og dersom synd – slik som sinne og bitterhet – får lov til å bli i hjertene våre, så kan det føre til trøbbel også,” sa hun. “Så hva bør vi gjøre med det?”

“Bli kvitt det ved å be Jesus om tilgivelse,” svarte Christina mutt.

“Helt riktig!” sa mor. “Vi burde også be om tilgivelse fra andre som blir skadet av synden vår.”

“Jeg burde ikke være sinna på Ole, ikke sant?” Christina så tankefull ut. “Jeg tror han ble redd – han bare skyndte seg hjem. Jeg skal gi ham beskjed om at alt er ok. Men sist lørdag, så… eh… sa jeg at jeg følte meg dårlig fordi jeg ikke hadde lyst til å hjelpe bestemor med å vaske vinduene,” tilstod Christina. “Jeg føte meg egentlig ikke dårlig, og det har plaget meg hele uken.”

“Så hvordan kan vi bli kvitt den ‘grusen’?” spurte mor varmt.

“Vel… Jeg sa til Gud at jeg var lei meg, og jeg antar… vel, jeg vet! Jeg skal ringe bestemor å be om unnskyldning for at jeg ikke hjalp henne,” sa Christina. “Og så snart jeg står opp på lørdag, skal jeg gå og vaske vinduene hennes.”

Hva med deg?

Finnes det en synd som du har latt bli igjen i hjertet ditt? Er du sinna på noen? Har du vært slem med et familiemedlem? Du kan kanskje ignorere den synden akkurat nå, men dersom du gjør det, kan du ikke bli lykkelig. Faktisk kan det forårsake en “infeksjon” – det kan forårsake mer trøbbel og ulykke. Ikke la synd kontrollere livet ditt og tankene dine. Bekjenn dem til Gud og rett opp forholdet til andre som kan ha blitt skadet av at du har tviholdt på den synden.

Gjør mine fottrinn faste ved ditt ord, og la ingen urett herske over meg!

Salme 119:133

Dagens nøkkelord: IKKE IGNORER SYND

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: