11 oktober: Sammen i Kristi legeme

“La oss ha omtanke for hverandre, så vi oppgløder hverandre til kjærlighet og gode gjerninger. Og la oss ikke holde oss borte når menigheten vår samles, som noen har for vane. La oss heller oppmuntre hverandre, og det så mye mer som dere ser at dagen nærmer seg.”

Hebreerne 10:24-25

En menighet kan ikke eksistere uten troende som er hengivne til å møte sammen for bønn, tjeneste, ansvarlighet og bibelsk instruksjon. Selv om dette ser ut som en selvfølgelig sannhet, er det mange kristne som ikke lever med dette tankesettet.

Dette var til og med sant i kirkens barndom. Derfor formaner Paulus at vi trofast møter andre i menigheten, så ofte som mulig. Ellers blir vi skyldige i å forsake Jesu Kristi kirke og, ved utvidelse, Kristus selv.

Den åndelige ignoreringen og apatien som mange kristne opplever i dag er hovedsaklig grunnet mangelfull ignorering på dette området. De lærer ikke, modnes ikke, og nyter ikke godt av en sunn, praktisk tale fra Guds Ord fordi de ikke er tilstede for å lytte til det, ikke er tilstede når man blir bedt for, eller ikke blitt dedikert til å leve det ut gjennom Kristi legeme.

Men der finnes en anne grunn, som er like viktig som personlig vekst, for oss som er dedikerte til å møtes med andre hellige. Vi skal “oppgløde” hverandre til kjærlighet og gode gjerninger. Vi kan ikke hjelpe andre i deres kristne vandring dersom vi ikke er der til å “gni skuldre” med dem, be med dem, og strekke hånden ut til dem.

Ta andres behov til betraktning i dag, i tillegg til deg sev, og bestem på nytt å finne din plass i en gledelig hengivenhet og tjeneste i Kristi legeme, for Hans navns ære.


 

Advertisement
%d bloggers like this: