17 juli: Syndens advokat

“Mine barn, dette skriver jeg til dere for at dere ikke skal synde. Men om noen synder, har vi en talsmann hos Far, Jesus Kristus, Den rettferdige.”

1 Johannes 2:1

Den kristnes mål, sier Johannes ganske så ærlig, er total tilfredsstillelse, komplett seier over synd i våre egne liv.

Johannes er ikke fornøyd, og det er heller ikke Den Hellige Ånd som inspirerte ham til å skrive disse ordene, med en halvveis kristendom. Det ikke lengre bra nok å leve et helligere liv enn naboen som bor ved siden av deg; det er ikke godt nok å ganske enkelt unngå “store synder” som mord og utroskap.

Nå, insisterer Johannes, er mitt mål for dere at dere fullstendig dreper synden som så lett tar kontroll over livene deres. Stolthet, fråtsing, bekymring, egoisme, løgner, og lyster burde alle bli møtt med en null-toleranse i ånden vår. Vi burde aldri bli fornøyd med å tillate noen som helst slags synd å slå rot i hjertet vårt uten en konsistent motstand og et konsentrert forsøk på å luke det ut.

Men i nesten samme åndedrag gir Johannes også denne velsignede påminnelsen, velvitende om at synden vil aldri bli fullstendig overvunnet på denne siden av graven: dersom noe menneske synder, så har vi en advokat hos Faderen, Jesus Kristus den rettferdige.

Selv om vi selv ikke er rettferdige, så er Jesus Kristus rettferdig på perfekt vis i vårt sted. Når vi synder, har vi en advokat hos vår himmelske Far som bønnfaller med sin rettferdighet på våre vegne.

Det kristne livet er da en blanding av utilfredshet med våre syndefulle selv, og en komplett tilfredshet med Kristi rettferdighet. Det er strev og hvile, forbedring og perfeksjon.


 

Advertisement
%d bloggers like this: