13 november

Txt: 1 Peter 1:25-2:5

BLOMSTERPOTTE LEKSJONEN (fortsetter)

Jentene i Madeleines søndagsskole klasse så høytidelige ut mens de tenkte på det frøken Anna akkurat hadde lært dem. Nå rettet de oppmerksomheten mot den andre blomsterpotten på bordet.

Madeleine kikket inn i den. “Denne har en liten plante,” sa hun, “men den ser ikke så bra ut.”

“Det stemmer,” svarte frøken Anna. “Jeg tenker på denne i forbindelse med noen folk som har gitt hjertene sine til Jesus. Men de går ikke regelmessig til kirken eller søndagsskolen, og det er sjelden de leser Biblene sine. Som et resultat av det, så ser de ikke ut til å vokse så mye.”

Så holdt frøken Anna opp den tredje blomsterpotten. “Den er vakker!” utbrøt en av jentene. “Ble den plantet tidligere enn de andre?”

“Jeg plantet dem til forskjellig tid,” tilstod frøken Anna, “men den som har vokset best ble plantet sist. Dere skjønner det, alder spiller ikke noen særlig rolle når frøene er plantet riktig, og plantet blir tatt skikkelig vare på. Vi er lik planter på mange måter.” Frøken Anna så på Madeleine. “Hvor lenge har du vært en kristen?” spurte hun.

“Siden jeg ar seks,” svarte Madeleine. “Det er seks år siden.”

“Og hvor enge har du vært en kristen?” spurte frøken Anna Magda som satt ved siden av henne.

“To måneder,” svarte Magda.

“Nå,” sa frøken Anna. “Jeg er eldre og har vært en kristen lenge. Madeleine har vært en kristen i seks år nå. Men det betyr ikke at vi er mere modnere kristne enn Magda. Det er ikke lengden du har vært en kristen som gjør deg til en sterk kristen – det er hvordan du har brukt den tiden.” Hun holdt opp den tredje blomsterpotten igjen. “Denne ble plantet sist,” sa hun. “Men gjødsel har blitt arbeidet inn i jorden, den har blitt vannet regelmessig. Den viser sann vekst. Det er som den som tok imot Jesus som Frelser og ønsker å leve for Ham. De leser Bibelen sin og går til kirken og søndagsskolen regelmessig slik at de kan lære mer om det kristne livet. Mens de følger Guds instrukser og forsøker å glede Ham, så vokser de og modnes i deres kristne liv.”

Hva med deg?

Hvor lenge har du vært en kristen? Samme hvor lenge du har vært en kristen, vokser du åndelig? Bestem deg for å lære så mye du kan fra Guds ord slik at andre kan se Jesus i livet ditt.

Som nyfødte barn må dere lengte etter den uforfalskede åndelige melk, for at dere ved den kan vokse

1 Peter 2:2

Dagens nøkkelord: VÆR EN VOKSENDE KRISTEN

Advertisement
%d bloggers like this: