Del 2: Vertikale flytere

Den vulkanske eksplosjonene på 18 mai 1980 beveget seg i en fart på over 300 m/sek og ødela skogen i 600 km2 i løpet av ti minutter! Douglas grantrær så høye som 60 m ble med en gang strippet for grener knakk som tannpirkere.

Da siden av vulkanen skled ned i den nærliggende Spirit Lake, så så skubbet den en bølge av vann inn i skogen ved siden av, og dro mange tømmerstokker tilbake til vannet. På ettermiddagen fløt over en million tømmerstokker på vannet. Mange fløt faktisk rett opp og ned. Selv om røttene var brukket av, så var basene fremdeles tykkere og tettere, noe som fikk tømmerstokkene til å  flyte rett opp og ned.

Mange tømmerstokker sank til bunnen av vannet, fremdeles rett opp og ned, men uten røtter. De ble beregnet at 20.000 rette tømmerstokker fullt dekket av vann stod på bunnen av vannet i august 1985. De så ut som en skog av trær begravet i gjørme. Radar og dykkere fant at mange av tømmerstokkene hadde blitt begravet med mer enn 1 m sedimenter, mens andre hvilte på bunnen av vannet.

Leksjon om katastrofer

På bare 5 år ble mange lag av stående trær begravet. Dersom geologene aldri hadde observert når dette skjedde, så kunne de lett ha mistolket disse stående og begravde tømmerstokkene til å representere flere skoger som vokste i forskjellige tidsperioder over mange tusen år. Dette er faktisk måten de tolker de forsteinede stående tømmerstokkene ved Specimen Ridge Yellowstone Nasjonal Park.

Anvendelse til skapelsesmodellen: Forsteinede “skoger” og polystrate fossiler

Mange av de forsteinede tømmerstokkene i Yellowstone står rett opp og ned og mangler røttene sine akkurat som dem ved Mount St. Helens. Dette viser at de fossiliserte stående tømmerstokkene  i de såkalte “forsteinede skogene” kan ha kommet fra tømmerstokker som fløt gjennom og etter syndefloden og sank for å bli begravet stående i sedimentene. Dette fenomenet ville forklart en annen type fossiliserte tømmerstokker som kalles polystrate fossiler som går gjennom flere sedimentære lag.  Disse må også ha vært flytende i syndeflodens vann for så å bli begravet i flommens sedimenter.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: