25 september: Omtanke for andre

“Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i paradis.»”

Lukas 23:43

En annen leksjon vi lære når vi ser til Jesus på korset, er dette: tenk på andre under din egen lidelse. Her, under den mørksete stunden i menneskenes historie, finner vi at den Ene som lider tenker på andre.

På korset bar ikke bare Jesus sårene fra piskingen, slåingen, daskingen og korsfestelsen — Han bar alle syndene til alle Hans folk og Guds vrede for dem. Der finnes ikke ord til å beskrive eller sammenlikne erfaringer som kan illustrere hvor stor lidelse dette må ha vært. Det var bokstavelig talt helvete på jord.

Hvor uventet er det da å se en av tyvene ved siden av Ham vende seg mot Ham og be om en plass i Hans rike. Men, hvor slående denne scenen utvilsomt var, sp må det ha vært enda mer sjokkerende å se den Ene som led så mye snu seg til tuven og si noen trøstens ord til ham.

Dersom Jesus kunne tenke på anfre i en slik stund, så er vi helt uten unnskyldning for å være selvopptatte eller egoistiske under tider med personlig trev eller lidelse. Dersom Jesus kunne hjelpe og oppmuntre og trøste mens Han hang på korset, så kan vi absolutt tjene andre midt i vår egen smerte eller sorg eller tap.

Strever du under vekten av en stor vanskelighet eller sorg? Så se mot Jesus på korset. Han har ikke bare trøstende ord for deg, men eksemplet Hans er en modell for deg. Måtte det å se på Jesus ta øynene dine av deg selv og inspirere deg til å strekke deg etter dem som er rundt deg som lider og er uten håp og er trengende.


 

Advertisement
%d bloggers like this: