20 januar: Vent på Herren!

“Bi på Herren, vær ved godt mot, og ditt hjerte være sterkt, ja, bi på Herren!”

Salme 27:14

(1930 oversettelsen)

Den blinde poeten John Milton, en hengiven kristen, observerte; “de som bare står og venter tjener også.” Denne typen tjeneste — tjenesten som består i å vente på Guds timing, på Guds retning, på Guds plan — kan være den vanskeligste og mest utmattende å gjøre overfor Gud.

Vi blir fristet, i en tid med usikkerhet og ulykke, å styrte fram til våre egne løsninger; vi føler kanskje også uansvarlighet i å bare vente i bønn på Herren for at Han skal peke oss i riktig retning. Og likevel er det akkurat det vi må gjøre.

To ganger blir instruksen gitt i dette lille verset: vent. Svarene våre er vanligvis ikke de rette svarene. Instinktene våre kan ikke stoles på. Vår raske evaluering vil uten tvil gi et utilstrekkelig svar. Så kjære troende; vent på Herren!

Vent på Herren fordi Han vil styrke hjertet ditt. Han vil svare bønnene dine. Han vil gi deg den retningen du trenger å følge. Han vil sende hjelpen du trenger. I Hans egen tid og på sin egen måte vil Gud komme til deg når du venter på Ham.

Så fatt godt mot! Ikke fortvil fordi løsningen ikke har presentert seg selv enda. Ikke anta at Gud ikke vil holde avtalene sine. Han har lovet å styrke deg, så vent, vent på Herren.


 

Advertisement
%d bloggers like this: