12 oktober

Txt: Salme 119:1-8, 2 Peter 3:18

UTEN SIGNAL

“Pappa, kan vi fly med flyet mitt i dag?” spurte Roar. Han stod i stuen og holdt på flyet og fjernkontrollen.

“Er du ferdig med Bibel-lesningen din for i dag?” spurte far. “Du vet at du må gjøre den ferdig før du kan gå ut og leke.”

“Jeg vet det, men været er perfekt for flyving nå,” svarte Roar. “Det skal begynne å regne senere i dag. Jeg kan lese Bibelen min da.”

“Vel… okay. Men da vil jeg forvente at du gjør det senere,” sa far.

Roar og faren kjørte til et stort jorde som hadde en linje med eiketrær og gjorde flyet klart for flyvingen. “Hold flyet nært, ellers vil det ikke lystre fjernkontrollen, okay?” sa far mens Roar plukket opp kontrollen.

“Jeg vet det, pappa,” svarte Roar, og ved et trykk på en knapp tok flyet av. Roar styrte det til høyre, så til venstre. “Se hvor det flyr, pappa!” ropte han mens det fløy rett igjennom parken. Snart ropte Roar “Det vil ikke snu!”

“Løp, Roar! Kom nærmere flyet,” ropte far. De begge startet å løpe, men før Roar var innen rekkevidde, krasjet flyet i et eiketre.

Da de kom frem til flyet, plukket Roar det opp. Vingen hang og slang en stund før den falt av, og nesen var smadret. “Jeg lot det gå for langt fra fjernkontrollen, ikke sant?” spurte Roar.

Far nikket. “Det kunne ikke motta kommandoene dine på den avstanden,” sa han. “Jeg beklager. Vi får se om vi kan fikse det.”

Senere den dagen jobbet Roar og far sammen for p fikse flyet. “Vet du hva?” sa far da han festet vingen på igjen. “Det som skjedde med dette flyet er en god påminnelse om aldri å komme så langt fra Gud at jeg ikke kan høre stemmen Hans. Jeg trenger Hans veiledning for å hjelpe meg. Flyet ditt var så langt vekke at det ikke kunne motta signalene du sendte, og når vi er vekke fra Gud, så hører vi kanskje ikke Guds stemme.”

“Jeg leste ikke Bibelen min i dag,” sa Roar da han gjorde seg ferdig med å reparere nesen. Han så på flyet sitt. “Dette ser ut som om det er klart til å fly igjen. Kan vi teste det så snart jeg er ferdig med å lese?”

“Det er en avtale!” sa far.

Hva med deg?

Har du jevnlige møter med Gud? Å lese Hans ord og be vil holde deg nær Ham og hjelpe deg til å høre Hans stemme og adlyde Hans vilje i livet ditt. Er det ikke fantastisk at den store og fantastiske Gud over hele universet ønsker å tilbringe tid sammen med deg? Ikke vær gjerrig når det gjelder tiden du tilbringer sammen med Gud – nyt å tilbringe tid sammen med Ham hver eneste dag.

Opplat mine øyne, så jeg kan skue de underfulle ting i din lov

Salme 119:18

Dagens nøkkelord: TILBRING TID SAMMEN MED GUD

Advertisement
%d bloggers like this: