12. Vårens skjønnhet

Emne: Å kjenne Gud

“8 Herrens lov er fullkommen, den fornyer livet. Herrens vitnesbyrd står fast, det gir den uvitende visdom.

9 Herrens påbud er rette, de gjør hjertet glad. Herrens bud er klart, det gir øynene lys.

10 Frykten for Herren er ren, den varer til evig tid. Herrens dommer er sanne, rettferdige er de alle.

11 De er mer verdt enn gull, skinnende gull i mengder, de er søtere enn honning, ny og rennende honning.

12 Gjennom dem blir din tjener advart. Det gir stor lønn å holde dem.”

Salme 19:8-12

Mens en stolt bestefar vandret gjennom skogen med sin barnebarn, lærte hun ham noe om planter. Han hadde knapt lagt merke til at gresset var dekket med lys rosa farge fra tusenvis av små blomster før barnebarnet påpekte det. “De er vårens skjønnheter,” informerte hun ham. Hun fortsatte å vise ham hundetannvioler, sjømannshjerter og trillium.

Etter at barnebarnet hadde rettet bestefarens oppmerksomhet mot de ville blomstene, så han dem over al. For en delikat skjønnhet de ga landskapet! Og hvilken interesse og glede en liten jente og bestefaren hennes kunne dele!

“Dersom vi kommer tilbake om en uke eller så,” kommenterte bestefar, “så vil alle disse blomstene være vekke. De er vakre, men de varer bare en kort stund. Vi må vente til neste år for å se dem igjen.” Barnebarnet visste det allerede. Hun hadde lært om sesongene på skolen. Det barnebarnet ikke visste var at de ville blomstene lærer oss om Bibelen. Blomstene varer noen få dager før de er borte, fortelle Jesaja oss, men Guds Ord varer evig (Jesaja 40:8). Guds Ord falmer aldri, tørker aldri inn eller blåser bort. Dens skatter er der for oss slik at vi kan sette pris på dem hver dag.

Har du tatt deg en vandring gjennom Guds Ord i det siste?  Fikk du med deg skjønnheten og det majestetiske der?

Bøkene mennesker skriver er bare en blåst duft Fra flyktige blomster knust av menneskehender; Men fra høyt oppe, strålende og alene, Strak som ett tre, står der en Bok.

Bibelen – evig sannhet og en skjønnhet som aldri falmer.

Spørsmål:

a. Hva var ditt førsteinntrykk av Bibelen?

b. Salmisten bruker andre ord som refererer til Bibelen eller Guds Ord. Hva er de?

c. Start ett bibel-program ved å lese ett kapittel av Bibelen hver dag. Kanskje du burde starte med Johannes evangelium. På den måten vil du kunne lese igjennom Bibelen på tre år.


 

Advertisement
%d bloggers like this: