23 februar

Txt: Lukas 9:57-62

IKKE SE DEG TILBAKE

“Hva er det du gjør, herr Wang?” spurte Svein da han så naboen hans – som også var søndagsskolelærerinnen hans – hente frem noen redskaper.

“Jeg skal forsøke å bruke denne tilleren for å få vekk litt ugress,” sa herr Wang. “Har du lyst til å hjelpe?”

“Jada,” svarte Svein. Han likt herr Wang godt.

Herr Wang startet tilleren og viste Svein hvordan den virket. “Start her, og hold øynene dine på plassen mellom plantene. Følg radene rett ned,” sa herr Wang og pekte ned til motsatt side av hagen. “Når du kommer tilbake denne veie, kan du ta neste rad.”

Svein begynte ivrig, og håpet at han ville gjøre en god jobb. Selvtilliten bygget seg opp ettersom ugresset i rad etter rad forsvant. Han var nesten helt ferdig da han hørte noen rope navnet hans. Han snudde hodet sitt og så fru Wang med et stort glass saft. “Slå den av og ta deg en pause,” ropte hun. Svein slo av maskinen med et stort smil. Til sin store skrekk så han at når han hadde sett bak seg, hadde han gjort en stor sving og tatt med seg noen av hageblomstene.

Herr Wang så hva som hadde skjedd også. “Det er helt i orden, Svein!” sa han. “Det er ikke så mye skade – du gjorde en kjempefin jobb med resten. Kom å ha litt saft, så kan du gjøre ferdig den siste raden!”

Mens de satt under et tre med saften sin, nevnte Svein et problem han hadde med noen av de gamle vennene hans. “De er etter meg hele tiden for å få meg til å gjøre ting som jeg pleide å gjøre før jeg ble en kristen. Jeg vet at det ville få meg i trøbbel, men… av og til ser det ut som at det er gøy,” tilstod han.

Herr Wang myste ut over hagen. “Når du så deg tilbake da du jobbet i hagen, så lagde det problemer i en av radene,” sa han. “Når du ser tilbake på din tidligere livsstil, kan det lage problemer i livet ditt. Av og til må vi bryte av gamle vennskap for å tjene Gud – spesielt dersom de vennene får oss tiol å gjøre ting som er feil. Istedenfor å se bakover på dem, så bør du se fremover på Jesus og Guds ord for å vise deg hvor du skal gå.”

Hva med deg?

Hvor har du øynene dine? Vil vennene dine at du gjør ting som ikke ville ære Gud? Ser det gamle livet ditt gøy ut? Be Gud hjelpe deg å se fremover – for å bestemme hva Han ønsker at du gjør – istedenfor å se tilbake. Det kan kanskje være nødvendig å erstatte gamle vennskap med nye. For å få nære venner vil det være bra å velge noen som også er kristne.

Ingen som legger sin hånd på plogen og ser seg tilbake, er skikket for Guds rike!

Lukas 9:62

Dagens nøkkelord: IKKE “SE BAKOVER” PÅ GAMLE GLEDER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: