20 mars

Txt: Filipperne 3:12-16

FORTSETT Å TRENE

Jarle driblet ballen forbi Erik og kastet den mot kurven. Han krympet seg da ballen traff kanten og spratt bekk. “Bommet igjen!” ropte han.

“Kanskje du er ute av form etter du har hatt to ukers ferie,” sa Erik.

“Kanskje det,” mumlet Jarle. “Jeg hadde tenkt å trene da vi var på ferie, men du finner ikke mange basketball baner på moteller.”

Når Jarle kom hjem, snakket han med moren mens han fortærte litt melk og kaker. “Jeg bommet alt for mye, mamma,” sa han. “Jeg er helt ute av form. Jeg tror jeg skal spørre om Erik vil gå med meg til treningshallen en stund etter middag.”

Mor rynket på pannen. “Har du ikke Bibel klubb i kveld?” spurte hun.

Jarle trakk på skuldrene. “Det kan ikke gjøre noen skade om jeg ikke går en gang til,” sa han.

Mor tørket opp litt melkesøl. “Du vet hva som skjedde da du tok en pause med basketball spillingen,” sa hun. “Du mistet litt av ferdighetene dine.” Jarle så forvirret ut. “Vi kan komme ‘ut av form’ når det gjelder åndelige ting også,” fortsatte mor. “En måte å holde seg ‘i trening’ på åndelig er å studere Guds ord – og så, selvsagt, å trene på det vi lærer fra det. Dersom vi ikke gjør det, så er det meget mulig at vi gjør og sier ting som ikke er gledelig for Gud.”

Jarle nikket. “Men… kan jeg ikke trene på åndelige ting uten å gå til Bibel klubben i kveld?” spurte han. “Jeg mener… vel… jeg går til kirken og søndagsskolen, og vi har familieandakter hver eneste dag, så hvorfor vil det skade å hoppe over Bibel klubben bare en gang til?”

“En gang til gjør kanskje ikke så mye skade,” sa mor, “men så blir det en gang til, og plutselig er det blitt en vane. Før vi dro på turen vår, så sa du at du planla å øve på basketball mens vi var borte, men slik gikk det ikke, gjorde det vel? Du tenker kanskje på å hoppe over Bibel klubben bare en gang til og studere Guds ord andre steder, men som du godt vet, så får en ikke alltid gjort det vi har planlagt. Så…”

“Så jeg burde gå til Bibel klubben før jeg kommer ute av farm med det også,” sa Jarle. “Okay! Jeg skal vente til i morgen med å spille basketball igjen!”

Hva med deg?

Arbeider du hardt med ting som lekser, musikk eller sport? Det er bra å arbeide med disse tingene – det tar mye øvelse for å bli flink på disse områdene. Det krever også mye “trening” til å bli en sterk kristen. Vær trofast i å gjøre ting som bygger opp troen din – ting som å studere Bibelen, følge Guds bud, tilbringe tid med andre kristne og bønn. Tren på dem – gjør dem til ofte og faste deler av livet ditt.

Men Han svarte og sa til dem: Min mor og mine brødre , det er de som hører Guds ord og gjør etter det

Lukas 8:21

Dagens nøkkelord: “TREN” PÅ KRISTENDOM

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: