13 juni: Jesus er også med små grupper

“For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.”

Matteus 18:20

Vi har en tendens til å plassere for mye vektlegging på mengder, på statistikk, på størrelsen av en bestemt gruppe eller bevegelse. Vi, alle sammen, er for lett påvirket av “mob mentalitet” — ønsket til å gjøre hva alle andre gjør og gå i samme retning alle andre går.

Men Gud er ikke bekymret over antall eller popularitet. Som Jonatan observerte før han møtte en hel hær med bare væpneren ved sin side: “ingen ting kan hindre Herren i å gi seier, enten vi er mange eller få” (1 Samuel 14:6). Av denne grunn hevdet predikanten fra det 16 århundre, John Knox; “En mann som er sammen med Gud er alltid i flertall.”

Her lover Jesus sitt eget nærvær i selv den minste forsamling i Hans navn. Han er like mye interessert i en kjempende menighet som Han er i en megakirke. Han er like mye til stede i et lite bønnemøte som i en kristen konferanse som fyller en hel fotballstadion.

Sammenhengen i dette skriftstedet, er det viktig å merke seg, er samling for å ordne opp i de personlige forskjellene og mulige forseelser i menigheten. Så Jesus er ikke bare til stede når vi føler oss åndelig høyt oppe og synger lovprisninger; Han er også til stede i de viktigste detaljene i personlige formaninger og kirkedisiplin.

Jesus bryr seg om folk, men Han er ikke engstelig over antall. Jesus vil velsigne den minste gruppen som trofast søker Hans ære og adlyder Hans Ord.


 

Advertisement
%d bloggers like this: