22 mai

Txt: Judas 1:3-4, 1 Johannes 4:3

HØYE BØLGER 

Sakarias likte å besøke besteforeldrene på sørlandet hver sommer. Han elsket å løpe rundt i kortebukser og sandaler på den varme stranden mens vennene hans trøkket rundt i hovedstadens støv og larm.

Da Sakarias og bestefaren hans gikk ned til sjøen en dag kunne Sakarias fremdeles se masse ødeleggelse etter den siste stormen som hadde passert forbi der noen måneder tidligere. På et sted var der drivgods av trær og biter av gamle naust i en haug. Andre steder holdt de fremdeles på å reparere bygningene sine. Noen av naustene hadde store huller i taket. “Det må koste masse penger å reparere hus og naust som har blitt ødelagt av stormen,” sa Sakarias. “Jeg synes folk burde bygge husene og naustene sterke nok til å motstå sterke stormer.”

“Mesteparten av folkene bygget bygninger som var sterke nok for å motstå en storm,” sa bestefar, “men kanskje noen av husene og bygningene har blitt bygget for nær sjøen. Det er noen stormer – som for eksempel orkaner – som er for sterke til at en kan forberede skikkelig for dem. Mange bygninger ble ødelagt av stormbølger – de store, sterke bølgene som stormen blåste innover.”

Når de nådde stranden var Sakarias overrasket. “Jøss! Bølgene er store i dag også!” utbrøt han.

Bestefar nikket. “Selv om disse bølgene er små og ikke så ødeleggende sammenliknet med dem en får under en storm.” Han tok en liten pause. “Denne morgenen leste jeg i Bibelen min omen annen type bølger,” la han til.

“Hvilke bølger da?” spurte Sakarias.

“Jeg leste i. Judas brev. Det sier at de som lærer falske doktriner er som bølger,” forklarte bestefar. “De vrir seg og vender på det som er skrevet i Bibelen akkurat som de store bølgene har forandret på denne stranden. Stormens bølger fra orkanen odelagde eiendommene til noen av de menneskene som bor her, men falske lærere ødelegger folkene som tror på det de sier.”

“Jøss!” utbrøt Sakarias. “Jeg går ut ifra at det er enda viktigere å lytte til folk som lærer akkurat det som Bibelen sier enn det er å være forberedt på stormer, ikke sant?”

“Helt riktig!” smilte bestefar. Han så seg rundt. “Det tar tid, innsats og penger å bygge opp igjen etter en orkan. Bare Gud kan bygge opp igjen etter noen har blitt feid bort av falsk lære.”

Hva med deg?

Har du sett på bølgene som slår mot stranden? De er interessante å se på, ikke sant? Men de kan gjøre stor skade. Falske lærere er likedan. De er kanskje interessante når de taler, og de siterer kanskje Bibelvers av og til, men de forkynner sine egne doktriner, ikke Guds. Husk at noen som sier at Jesus ikke er Gud er en falsk lærer. En sann lærer av Gud ord innrømmer at vi alle er syndere og må stole på Jesus som vår Frelser. Det er eneste måten å komme til himmelen på.

Disse mennesker… er ville havsbølger som skummer opp sin egen skam

Judas 1:12-12

Dagens nøkkelord: LÆR HVA BIBELEN  SIER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: