16 juni: Gud kommer med frelse

“Si til de urolige hjerter: Vær sterke, ikke redde! Se, deres Gud! Han kommer med hevn, med gjengjeld fra Gud. Selv kommer han og frelser dere.”

Jesaja 35:4

Dette er en hjertevarmende formaning, men mye mer enn det fordi det kommer fra Gud selv. Gud sier: “Jeg kommer; jeg vil frelse deg; frykt ikke; vær sterk.”

Disse ordene ble adressert til de som er fulle av frykt, til dem hvis hjerter skjelver, er slitne og bekymret. Der er tusen ting i denne synd-forbannede verden som kan få et hjerte til å riste, besluttsomhet til å smuldre, en ånd til å skjelve.

Du har kanskje mottatt en medisinsk diagnose som er truende for deg eller en som er deg kjær. Du opplever kanskje trusler eller tvang fra ikke-troende familie eller venner. Du finner kanskje deg selv som en minoritet som kristen i en kultur som stort sett er humanistisk. Men ikke vær redd! Være sterk!

Din Gud vil komme med hevn. Dette minner oss selvsagt om at det ikke er vær jobb å retaliere eller søke etter hevn mot dem som gjør oss urett eller skader eller sverter oss: Gud er den store Hevneren (Romerne 12:19) som vil rette opp alt som er galt, og Han trenger ikke vår hjelp for å oppnå det.

Han vil komme og frelse deg. Gud er alle steder samtidig, så Han trenger ikke å komme” eller “gå” noen steder. Han er alltid med deg. Likevel kan vi ikke alltid se Hans frelsende hånd umiddelbart i arbeid i våre omgivelser.. Men frykt ikke, sier Herren, min frelse er sikker, og det vil ikke unngå å komme til perfekt timing.


 

Advertisement
%d bloggers like this: