20 februar

Txt: Lukas 14:7-11

DU FØRST

“Den skal jeg ha!” sa Morten mens han tok det største pizza stykket. Merete, søsteren hans, skulte på ham. “Du tar alltid det største stykket til deg selv,” mumlet hun.

Broren deres, Johnny, kom også inn. “Ja!” sa han. “Kan du ikke tenke på andre enn deg selv?” Morten bare skulte på Johnny, så gikk han ut for å leke.

Etter middag kom noen barn bort for å leke i bakgården. Mortens stemme kunne høres over alle de andre. “Meg først!” ropte han når en ny lek skulle starte. Merete og Johnny var flaue og skammet seg over broren sin. “Vi må gjøre noe med ham!” bestemte Merete. Så kom de opp med en plan.

Etter å ha hørt Morten si “meg først” flere ganger neste dag, så satte Merete og Johnny i gang planen deres. Når Morten kom inn fra å ha lekt, så var de klare. Et fat med tre skinnende, røde epler stod på boret.

“Nam!” utbrøt Morten. “Jeg vil velge først!” Han grep det største eplet, og Merete og Johnny tok de to mindre eplene. Morten tok eplet opp til munnen, så tok han det vekk og så mistenksomt på det. “Idioter!” spyttet han ut. “Dere lurte meg! Dere har servert meg et fat med voksepler!”

“Kanskje du lurte deg selv,” sa Johnny mens han bet inn i eplet sitt. “Åh… dette eplet er søtt og saftig. Hvordan er ditt, Merete?”

“Herlig!” slo Merete fast. Hun så på Morten. “Dersom du ikke hadde vært så grådig og tatt det største eplet selv, så kunne du ha spist et av disse eplene. ” Morten skulte på henne og gikk ut av rommet. “Tror du han har lært noe fra dette?” spurte Merete.

“Det håper jeg,” sa Johnny. “_Jeg går ut ifra at det vil tiden vise. Vi får bare vente og se.”

Hva med deg?

Er du villig til å la andre gå først? Er du villig til å la andre få det som er størst eller best? I dagens skriftsted advarer Gud oss om å “opphøye” oss selv – å tro at du er best og setter deg selv først. Han sier at måten å være først på, er å være alles tjener. Så sett Gud først i livet ditt, så gjør du “du først”, ikke “jeg først” til ditt motto.

Hvis noen vil være den første, skal han være den siste av alle og alles tjener

Markus 9:35

Dagens nøkkelord: LA ANDRE VÆRE FØRST

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: