13 oktober

Txt: Johannes 14:1-6

VEIEN HJEM

Da Caro gikk hjem fra skolen, så han en gutt som gråt litt foran ham. En jente snakket med ham. “Ikke gråt, jeg vet veien til Møllergaten,” hørte Cato da han kom nærmere. “Du går nedover veien der til du kommer til hovedgaten, så går du til høyre og går tre kvartaler, så er du i Møllergaten.” Cato gren på nesen. Det jenta hadde sagt var ikke korrekt!

Da jenten hadde gått sin vei, snudde den lille gutten og gikk mot Cato. “Hei, du er Claus Brende, ikke sant?” sa Cato. Gutten så på ham med vidåpne øyne og nikket. “Den jenten ga deg feile opplysninger,” sa Cato. “Du må gå til venstre i hovedgaten, ikke til høyre.” Claus sine lepper begynte å skjelve, og Cato tok hånden hans. “Hør her,” sa han. “Jeg skal følge deg hjem, okay?” Claus nikket glad, og snart hadde Cato fulgt ham hjem til familien hans.

Da Cato kom hjem, fortalte han moren sin om hva som hadde skjedd. “Jeg er glad at du var der for å hjelpe Claus,” sa mor med et smil. “Forresten, Cato, Svein ringte. Han vil at du skal bli med ham til Bibel klubben i morgen ettermiddag. Jeg håper du har lyst til å gå.”

“Okay,” sa Cato. “Men mamma! Jeg skulle ønske du ville slutte å bekymre dg over om jeg skal til himmelen.” Moren hans hadde nylig blitt en kristen, og hun hadde ofte forklart til ham hvor viktig det var for ham å tro på Jesus også. “Jeg skal være der,” sa Cato med et glis. “Onkel Og Jesus er eneste veien til himmelen.”

Cato var forskrekket. Kanskje mamma har rett, tenkte han. Jeg får ta og sjekke det…

Hva med deg?

Følger du riktig avisning til himmelen? Guds opplysninger om veien er de eneste som kan stoles på, og de finnes i Hans bok, Bibelen. Den sier at Jesus er veien – den eneste veien. Ikke la deg lure til å tro at du er god nok til å komme til himmelen eller at du kan komme dit en annen vei. Stol på Jesus i dag. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Det er en vei som synes rett for en mann, men enden på det er dødens veier

Salomos ordspråk 14:12

Dagens nøkkelord: JESUS ER VEIEN TIL HIMMELEN

Advertisement
%d bloggers like this: